Pages

Wednesday, 4 April 2012

Moroccan meatballs(အသားလံုးဟင္း)




ဒီဟင္းေလးကို ဘရဏီ BBC GoodFood Channel က Chef Rick Stein  ရဲ ႔အစီအစဥ္မွာေတြျပီး ခ်က္ရတာ

လြယ္မယ္ထင္တာတဲ ႔ခ်က္စားၾကည္ ႔တာ အနံအရသာေကာင္းမြန္ ျပီးေတာ ႔ ့ျမန္မာဟင္းအရသာ

နဲ ႔လည္းနီးစပ္လို ႔ျပန္ျပီ း မွ်ေ၀လိုက္တာပါ။ခ်က္ရတာလည္း  လြယ္ကူပါတယ္ ။အခ်ိန္လဲသိပ္မကုန္ပါဘူး။




လိုအပ္တဲ ႔ ပစၥည္း ေတြကေတာ ႔  အသားၾကိတ္သား ၊cumin powder(ဇီယာမွဳန္ ႔)၊ Paprika  powder ၊နံနံပင္၊

ခရမ္းခ်ဥ္သီးဆားအနည္းငယ္၊ၾကက္ဥ ၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္ျဖဴတို ႔ဘဲလိုအပ္ပါတယ္။

အသားၾကိတ္သားက အမဲသား၊ၾကက္သား ၊ ၀က္သား ၾကိဳက္တာသံုးလို ႔ရတယ္။ဘရဏီက

၀က္သားသံုးတယ္။အသား ဆို ၀က္သားစားရမွ အသားစားရတယ္ ထင္တဲ ႔ သူဆိုေတာ ႔ ။ပံုမွန္ အားျဖင္ ႔

႔အမဲသား ၾကိတ္သားတို ႔ ၊သိုးသားၾကိတ္သားတို ႔သံုးတာမ်ားတယ္ ။ Moroccan

ေတြက၀က္သားမွ မစားတာ။အရင္ဆံုး မိမိ သံုးမဲ ႔ အသားၾကိတ္သားေတြကို ခြက္တလံုးထဲ မွာ

ဆား အနည္းငယ္၊ cumin powder ၁ဇြန္း ၊ Paprika  powder ၁ဇြန္း ၊နံနံပင္ရယ္ ထည္ ႔ျပီးနယ္ေပးပါ။


 မိမိ ၾကိဳက္နွစ္သက္ေသာ အရြယ္ အလံုးေလးေတြလံုးေပးပါ။


    ျပီးရင္ ဆီ ၃ ဇြန္းေလာက္မီးအပူေပးျပီး အသားလံုးမ်ားကိုေၾကာ္ေပးပါ။


                                              ပံုထဲကလို အညိဳေရာင္သန္းလာရင္ရပါျပီ။



က်က္သြားတဲ ႔အသားလံုးေလး ေတြကိုဆယ္ ထုတ္ျပီးရင္ က်န္ခဲ ႔ တဲ ႔ဆီထဲကို ၾကက္သြန္နီ ၂ လံုး ၊

ၾကက္သြန္ျဖဴသံုး မႊာေလာက္ ကိုပါးပါး လွီးျပီး ဆီသတ္ေပးပါ။ cumin powder ၁ဇြန္း ၊ Paprika  powder ၁ဇြန္း

ရယ္ကို ဆီသတ္ တဲ ႔ထဲကို ထည္ ႔ေပးပါ။ အဲဒါေတြထည္ ႔ျပီး တာနဲ ႔ အနံကေတာ္ေတာ္ေမႊးလာျပီ။


ၾကက္သြန္ေတြနီစသန္းလာရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၄ လံုးေလာက္လွီးထည္ ႔ေပးပါ။သံဗူးသံုးရငိ ေတာ႔ ၁ဗူး ေပါ ႔။



ခရမ္းခ်ည္ သီးေတြ လိပ္ တတ္လာရင္ ခုန ကဖယ္ထားတဲ ႔၀က္သားလံုးေလးေတြ ထည္ ႔ျပီး ၁၀မိနစ္ေလာက္

အဖံုးေလးပိတ္ျပီး တည္ထားေပးပါ။



၁၀မိနစ္ၾကာရင္ ၾကက္ဥ ၅လံုး ကို ထည္႔ ျပီး မီးပိတ္လိုက္ပါ။ဟင္းအိုးကိုအဖံုးပိတ္ေပးထားပါ။အိုးကိုမီးဖို

ေပၚကေနဖယ္ မျပစ္ပါနဲ ႔။ မီးအပူေငြ ႔ေလးနဲ ႔ၾကက္ဥက်က္  သြားေအာင္ ။ခဏေနရင္စားလို ႔ရပါျပီ။

မ်ားေသာအားျဖင္ ပါမုန္ ႔နဲ ႔စားၾကပါတယ္။ ဘရဏီကေတာ ႔ထမင္းနဲ ႔ပိုလိုက္တယ္လို ႔ထင္တယ္။

cumin powder  ၊ Paprika  powderတို ႔က အိႏိၵယ ကုန္စံုဆိုင္တိုင္းလို လို မွအလြယ္ လြယ္ကူကူ ၀ယ္ယူလို ႔

ရပါတယ္။ျမန္မာ  ဟင္းခ်က္နည္း နဲ ႔လည္းဆင္ျပီး အရသာလည္းဆင္တဲ  ႔ Moroccan

meatballs(အသားလံုးဟင္း)ဟင္းပါရွင္ ။မ်က္စိနဲ ႔ ဘဲ သံုးေဆာင္သြားၾကပါ။


5 comments:

ျမတ္ၾကည္ said...

တစ္ခါမွ မလုပ္စားဖူးဘူး။ ျမင္သာျမင္ဖူးေနတာ။ ၾကည့္တာနဲ႕တင္ စားခ်င္တယ္။

မိုးသက္ said...

ခ်ားခ်င္တယ္. အစ္မ . ေနာက္မွ လုပ္စားဦးမယ္.

စံပယ္ခ်ိဳ said...

ေၾကာ္စားတယ္ခဏခဏပါပဲ
အဲဒီလုိခ်က္မစားဖူးဘူး
ပုံၾကည္႔ရတာစားခ်င္လာျပီ

Iora said...

Moroccan ဟင္းေတြၾကည့္ရတာျမန္မာၾကိဳက္မဲ့ပံုုေတြေနာ္။ သူတိုု ့ေရွာက္သီးဆားနယ္ေတြနဲ ့ခဏခဏခ်က္ျပတာကိုု စမ္းၾကည့္ခ်င္ေနတာ။ ဒီဟင္းကေတာ့ေသခ်ာေပါက္ၾကိဳက္မွာ။ပံုု ျမင္တာနဲ ့ကိုုအရမ္းစားခ်င္လာတယ္။အဲလိုုအႏွစ္နဲ ့ မဆလာနဲ ့ေတာ့ရံဖန္ရံခါခ်က္ျဖစ္ပါတယ္။
ၾကက္ဥထဲ့လုုိက္ေတာ့ပုုိစားေကာင္းသြားမွာေပါ့။
အိုုင္အိုုရာ

ျမတ္ၾကည္ said...

nyi ma lay, today i will cook it :) and after that, will post on fb :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...