Pages

Tuesday 27 March 2012

Chicken Katsu



chicken katsu ဟင္းအတြက္ျပင္ဆင္ခ်ိန္ မိနစ္ ၃၀ နဲ ႔၊ခ်က္ျပဳတ္ခ်ိန္ မိနစ္ ၃၀လိုအပ္ပါတယ္။

chicken katsu ကဂ်ပန္ အစားအစာျဖစ္ပါတယ္။ အခုခ်က္နည္းက ယူေက Good Food Channel က Chef

Ching-He Haung ရဲ ႔ နည္းပါ။ပိုျပီးေတာ ႔လြယ္ကူသြားေအာင္ ၂ ပိုင္းခြဲျပီးေျပာျပမယ္။ပထမဆံုး ေဆာ႔(စ္)

လုပ္နည္းေလးအရင္ေျပာျပမယ္။




ေဆာ႔(စ္) အတြက္လိုအပ္တာက ဌက္ေပ်ာသီး ၂ လံုး ၊ပန္းသီးအစိမ္း ၂ လံုး ( Granny Smith apple)၊ပ်ားရည္

၂ဇြန္း၊ ဆႏြမ္းမွဳန္ ႔ လက္ဘက္ရည္ဇြန္းနဲ ႔၁ဇြန္း၊ ေထာပတ္ ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း ၊ဆားအနည္းငယ္၊

Tomato ketup  လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း  ၊ Madras ေပါင္ဒါ  လက္ဘက္ရည္ ဇြန္း၀က္ ၊ ၾကက္သားမွဳန္ ႔

လက္ဘက္ရည္ ဇြန္း ၂ဇြန္း ၊ၾကက္သြန္နီ ဥေသး ၁လံုး ၊ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂ မႊာ၊ ေျပာင္းမွဳန္ ႔လက္ဘက္ရည္ဇြန္း

၂ ဇြန္း  တို႔ လိုအပ္ပါတယ္။




အရင္ဆံုး ပန္းသီး၊ ဌက္ေပ်ာသီး ၊ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ၾကက္သြန္နီတို ႔ကိုေသး ႏိူင္သေလာက္ေသးေအာင္

လွီးထားေပးပါ။


အသံုးျပဳမဲ ႔အိုးထဲကိုပထမဆံုး ေထာပတ္ ထည္ ႔ျပီးေတာ ႔အပူေပးေပးပါ။ျပီးရင္ၾကက္သြန္ျဖဴ နဲ ႔ၾကက္သြန္နီ၊

ထည္ ႔ေပးပါ။ ၂ မိနစ္ေလာက္ေမႊေပးပါ။  ျပီးရင္ ေသးေသးလွီးထား တဲ ႔ ပန္းသီး၊ ဌက္ေပ်ာသီး ကိုထည္ ႔ေမႊ

ေပးပါ။


ပန္းသီး၊ ဌက္ေပ်ာသီးေတြ ႏြမ္းလာျပီဆိုရင္ ပ်ားရည္၊Madras ေပါင္ဒါ ၊Tomato ketup ၊ဆားတို ႔ကိုထည္ ႔ေပး

ပါ။ၾကက္သားမွဳန္ ႔ကို ေရ ၄၅၀ မီလီလီတာ ထဲကိုေဖ်ာ္ေပးျပီးဟင္းအိုးထဲထည္႔ပါ။ေျပာင္းမွဳန္ ႔ ကိုေရေအး

အနည္းငယ္နဲ ႔ေဖ်ာ္ျပီးထည္ ႔ေပးပါ။ မိနစ္ ၂၀ ခန္ ႔တည္ထားရပါမယ္။

                         မိနစ္ ၂၀ခန္ ႔ၾကာတာနဲ ႔ ဟင္းအိုးထဲကအေရေတြကို စကာ နဲ ႔စစ္ေပးပါ။



               ေနာက္ဆံုးပံုထဲကအတိုင္းအေရေတြၾကည္ ႔ဘဲက်န္ခဲ ႔ပါမယ္။က်န္ခဲတဲ ႔အေရေတြကို မီးအပူခ်ိန္

အနိမ္႔ဆံုးထားျပီးဆက္တည္ထားေပးပါ။


ဒီတခါၾကက္သားေၾကာ္နည္းပါ။
လိုအပ္တဲ ႔ပစၥည္းေတြကၾကက္ရင္ပံု ၂ ခု ၊ဂ်ံဳ မွဳန္ ႔အနည္းငယ္ ၊ၾကက္ဥ ၁လံုး ၊Bread Crumbs။


ၾကက္ရင္ပံု ၂ခုကို  ၄ ခုျဖစ္ေအာက္ ဓါးနဲ ႔ အလယ္ကေန ပိုင္းေပးပါ.ေၾကာ္တဲ ႔အခါၾကရင္ ျမန္ျမန္က်တ္

ေအာင္ပါ။


ၾကက္ရင္ပံုေတြကို ဂ်ံဳအနည္း ငယ္ နဲ ႔ ဟိုဘက္ဒီဘက္ မ်က္နွာျပင္  နွစ္ဘက္စလံုးကပ္ေပး ပါ။



ၾကက္ဥ ၁ လံုးကို ေခါက္ထားေပးပါ။ Bread Crumbs ကိုလည္းပန္း ကန္ ျပား ျပန္ ႔ျပန္ ႔ထဲကိုၾကိဳ တင္ျပီး

ထည္ ႔ထားေပးပါ။



ျပီးရင္ ၾကက္သားကိုၾကက္ဥေခါက္ထားတဲ ႔အရည္ထဲကို ထည္ ႔စိမ္ေပးပါ။ စကၠန္ ႔ ၂၀ေလာက္ဆို

ရပါျပီ။Bread Crumbs ေတြကပ္ရလြယ္အာင္ပါ။


  Bread Crumbs ထည္ ႔ထားတဲ ႔ ပန္းကန္ျပားထဲထည္ ႔ျပီး ကပ္ႏိူင္သမွ် မ်ားမ်ားကပ္ေပးပါ။



ျပီးရင္ ဆီပူအိုးထဲထည္ ႔ျပီး မ်က္နွာျပင္ နွစ္ဘက္လံုးေရႊအိုေရာင္သန္း လာတဲ ႔အထိေၾကာ္ေပးပါ။

                                                             ေၾကာ္ျပီးခါစ ၾကက္သား ပံု


     ၾကက္သားေၾကာ္က်တ္ရင္ ဓားေလးနဲ ႔လွီး အေပၚကေဆာ ႔(စ္)ေရေလး ဆမ္းျပီး စားနိဳင္ပါျပီ။


Tips
  • ေဆာ႔(စ္)ေရ ကပူေနရပါမည္။
  • ေဆာ႔(စ္)ေရလုပ္ရတာ ခက္ခဲလွ်င္ ၾကက္သားကို ဒီနည္ းအတိုင္းေၾကာ္ျပီး ၾကိဳက္နွစ္သာရာအခ်ဥ္ေရနဲ ႔စားႏိူင္ပါသည္။
  • က်ြမ္းက်င္သြားလွ်င္  ေဆာ ႔(စ္)တည္ထားတဲ ႔မိနစ္ ၂၀ အတြင္း ၾကက္သားေၾကာ္ႏိူင္သည္။

Coming up

Chocalate Ice-cream without ice-cream machine


4 comments:

Evy said...

စားခ်င္စရာေလးညီမေရ

မိစံ said...

မ်က္စိအစာေကၽြးရတာနဲ႔တင္
စားလို႔ေကာင္းမွေကာင္းပါလား
ေဆာ့(စ္)ေတာင္မလို း)
ငါးကို အဲသလိုေလးေၾကာ္ထားတာေတာ့
ခဏခဏ(အျမဲ)စားျဖစ္တယ္။
ဆိုင္မွာေရာင္းတာေပါ့ကြယ္
ခုေတာ့..ကြကိုယ္လုပ္စားၾကည့္တာေပါ့ း)

စကားမစပ္..
မိစံမွာေမာင္ေလးတစ္ေယာက္ေတာ့
ရွိတယ္ဘရဏီရဲ႕ :P :P

ဘရဏီ said...

@မ Evy ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ ။
မိစံေျပာ မွ ဘဲ ငါးနဲ ႔ေၾကာ္စားဖို ႔သတိရသြားတယ္။
စကားမစပ္ ေခ်ာလားဟင္ ဟီး။

Mrs. Bagel said...

မေန႕က ေၾကာ္စားျဖစ္တယ္။ ေဆာ့စ္ေတာ့ မလုပ္ျဖစ္ဘူး။

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...