Pages

Monday, 5 March 2012

အိမ္လုပ္ပီဇာ(Chicken and Chorizo Pizza)

 ဒီေန ႔ပီဇာလုပ္ၾကမယ္။ပီဇာမလုပ္တတ္ခင္တုန္းကသူမ်ားေတြလုပ္တာၾကည္ ႔ျပီးအရမ္းခက္ခဲမယ္ထင္ခဲ႔
တာကိုယ္တိုင္လုပ္ၾကည္ ႔ေတာ႔သိပ္ခက္ခက္ခဲခဲမရွိဘူး။ရံုးပိတ္ရက္၊ေက်ာင္းပိတ္ရက္ေတြမွာမိသားစုနဲ႔ ႔အတူတူလုပ္စားရင္ေပ်ာ္ရႊင္ဖို ႔ေကာင္းမွာပါ။ ၾကက္သားနဲ႔chorizoကဘရဏီအၾကိဳက္ဆံုးပီဇာ။တျခားပီဇာေတြဆို
သိပ္မၾကိဳက္ဘူးအီလို ႔ဒီပီဇာကJalapenos ပါေတာ႔စပ္စပ္ကေလး။လိုအပ္တဲ႔ပစၥည္းေတြကေတာ႔ပီဇာ
dough အတြက္ဂ်ံဳ၊ပ်ားရည္၊သံလြင္ဆီ၊Dried yeast ၊ဆားလိုအပ္ပါတယ္။




 Toppings အတြက္ကေတာ႔chorizo(စပိန္၀က္ဥေခ်ာင္း)၊cheese ၊Jalapenos(မက္ဆီကန္ငရုတ္သီး)၊ၾကက္
ရင္ပံုသား၊ Ready Made Pizza sauce တို႔လိုအပ္ပါတယ္။


                                                      Jalapenos ကပုလင္းနဲ႔ဒါမ်ိဳးလာတတ္ပါတယ္။


      ၾကက္ရင္ပံု Ready Made ။၀ယ္လိုမလြယ္ရင္ၾကက္ရင္ပံုသားၾကည္႔၀ယ္ျပီးေရနည္းနည္းဘဲထည္႔ျပဳတ္
       ျပီးသံုးလည္းရပါတယ္။


                                               အတိုင္းအတာေတြကိုဒီဇြန္းေလးေတြသံုးပါတယ္။
                                                                   ဂ်ံဳ၃၀၀ဂရမ္ လိုပါတယ္။


အဆင္႔(၁) ေရေႏြးေႏြးေလး ၁၇၅ml ထဲကို Dried yeast လက္ဘက္ရည္ဇြန္းတ၀က္၊သံလြင္ဆီလက္ဘက္
ရည္ဇြန္း၁ဇြန္း၊ပ်ားရည္ လက္ဘက္ရည္ဇြန္း၁ဇြန္းထည္႔ျပီးေမႊေပးပါ။


























အဆင္႔(၂) ဂ်ံဳ၃၀၀ဂရမ္ကိုနည္းနည္းခ်င္းစီထည္႔၍ေမႊေပးပါ။အကုန္လံုးကိုတခါထဲထည္႔ေမႊရင္ေမႊရခက္
                   ပါတယ္။
                                 ေနာက္ဆံုး၅မိနစ္ေလာက္ေမႊေပးျပီးရင္ဒီလိုအေနရလာပါတယ္။


အဆင္႔(၃) အဆင္သင္႔ျဖစ္ေနတဲ႔ပီဇာdoughကိုအ၀တ္တခုခုနဲ႔အုပ္ေပးျပီးအခန္းအပူခ်ိန္မွာ ၄၅မိနစ္ခန္႔
                ႏွပ္ထားေပးပါ။


                                                      ၄၅မိနစ္ၾကာေသာအခါ......................


         ဂ်ံဳနယ္မယ္႔ေနရာကိုအရင္ဆံုးဂ်ံဳးမွဳန္ေလးမ်ားအရင္ျဖဴးထားေပးပါ။ဒါမွဂ်ံဳနယ္ေသာအခါဂ်ံဳလံုးနဲ႔
           ေအာက္ခံသစ္သားျပားနဲ႔သြားကပ္မေနေတာ႔ဘူး



    အဆင္(၄)           ။ဂ်ံဳလံုးကိုဆယ္မိနစ္ခန္႔နယ္ေပးပါ။

အဆင္႔(၅) ။ ျပီးရင္ပီဇာအရြယ္အစားရေအာင္ ဒလိမ္႔တံုးနဲ႔ျဖစ္ျဖစ္ပုလင္းနဲ႔ျဖစ္ျဖစ္လွိမ္႔ျပီးအ၀ိုင္းေလးျဖစ္
                   ေအာင္ယူေပးပါ။ဘရဏီပီဇာကသိပ္ေတာ႔ မ၀ိုင္းသြားဘူး။ျပီရင္ ပီဇာအနားေလးေတြကို
                နည္းနည္းေလးျပန္လိပ္ေပးျပီးအလယ္ကိုလည္းခရင္းေလးနဲ႔အသာေလးထိုးေပးပါ။ပံုထဲက
                ပီဇာအ၀ိုင္းေလာက္ဆို အေပၚကဂ်ံဳလံုးနဲ ႔လုပ္ရင္ ၂ ခုေလာက္ထြက္တယ္။


အဆင္႔(၆)        ။ပီဇာေဆာ႔ကိုေနရာမလပ္ဇြန္း အေနာက္ဘက္ေလးကို သံုးျပီးသုတ္ေပးပါ။



အဆင္႔(၇)     ။ cheese အနည္းငယ္ျဖဴးေပးပါ။




အဆင္႔(၈)     ။  chorizoနဲ႔ ၾကက္သားကို ပီဇာေပၚတြင္ chorizoတစ္ျပား၊ၾကက္သားတျပားအေနထားျဖင္႔
                       တင္ေပးပါ။ျပီးရင္Jalapenos ေလးေတြျဖဴးေပးပါ။အစပ္မစားႏိူင္ရင္အမ်ားၾကီးမထည္႔ပါနဲ႔။
                       ျမန္မာငရုတ္သီးေလာက္ေတာ႔မစပ္ဘူးေပါ႔။စပ္ေတာ႔စပ္တာဘဲ။



အဆင္႔(၉)      ။ cheese ေတြကိုေနရာမလပ္ထပ္ျဖဴးေပးပါ။



အဆင္႔(၁၀)          ။အပူခ်ိန္ ၂၀၀ ဆယ္ဆီရက္ရွိတဲ႔oven ထဲမွာဆယ္႔မိနစ္ခန္႔ထည္႔ဖုတ္ျပီးအေပၚကcheese
                           ေလးေတြေရႊအိုေရာင္သန္းလာတာနဲ႔ထုတ္စားႏိူင္ပါျပီ။ အေရးၾကီးတာကပီဇာမထည္႔ခင္
                          မွာoven ကို ၁၅မိနစ္ေလာက္ pre heat လုပ္ထားပါ။ ဒါမွပီဇာအက်က္ညီမွာပါ။အေပၚက
                          ပံုကovenထဲကထြက္လာလာျခင္းရိုက္ထားတဲ႔ပံု။

 ပီဇာစတိုင္ၾတိဂံပံုေလးေတြလွီးျပီးစားသံုးႏိူင္ပါျပီ။ဒီတခါေတာ႔video ထပ္လုပ္ျဖစ္တယ္။
                                                                           အနီကပ္ကတပံု။


3 comments:

ျမတ္ၾကည္ said...

မိုက္တယ္။ ရွယ္ပဲ။ :)

Candy said...

ဘိုစာေတာ့ ကန္ဒီဘာမွ မခ်က္တတ္ဘူး။ ပီဇာကိုေတာ့ ဟန္ဘာဂါထက္ ပိုႀကိဳက္တယ္။ စားခ်င္စရာ :D

မဒမ္ကိုး said...

ဒံေပါက္ကေလးဆီမွာပီဇာလုပ္နည္းလာၾကည္႕သြားတယ္

ခ်စ္တဲ႕

ဒိုးကန္

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...