Pages

Tuesday 20 March 2012

၀က္သားမွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္း


၀က္သားနဲ ႔မွ်စ္ခ်ဥ္အတြက္လိုအပ္တဲ ႔ပစၥည္းေတြကေတာ ႔မွ်စ္ခ်ဥ္ ၂၀၀ ဂရမ္၊၀က္သား ၂၀ သားခန္ ႔၊

ဆား၊အခ်ိဳမွဳန္ ႔၊ငံျပာရည္ ၊ဆႏြမ္း ၊ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္ ႔ ၾကက္သြန္နီဥၾကီး ၁လံုး လိုအပ္ပါသည္။






မွ်စ္ခ်ဥ္ကို တရုတ္ကုန္စံုဆိုင္ ေတြမွာ ေတြ ႔ရတတ္ပါတယ္။ေစ်းသိပ္မၾ႕ကီးပါဘူး။ဘရဏီ၀ယ္တာ £ 0.55 


ဘဲေပးရတယ္။



၀က္သားကဗိုက္သားကိုသံုးတယ္။အဆီစားခ်င္လို ႔။ ဒီနွစ္ ေႏြရာသီမွာ over weight ျဖစ္ေနတယ္ဆိုတဲ ႔

ေပါင္ ၂၀ ကို ခ် ျခင္ပါတယ္။ဒါေပမယ္ ႔ အသားဆို ၀က္ကလြဲ ရင္ အသားလို ႔ကိုမထင္ တဲ ႔ အတြက္

ခတ္တယ္။
၀က္သား ကိုလံုးခ်က္ ခ်က္ပါမယ္။ ၀က္သားကို ၾကက္သြန္နီ ၁ဥကိုပါးပါးလွီး၊ဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း

၃ဇြန္းေလာက္နဲ ႔ဆား၊အခ်ိဴမွဳန္ ႔၊ငံျပာရည္ ၊ဆႏြင္းမွဳန္ ႔ ရယ္ကိုအိုးထဲပစ္ထည္ ႔ျပီးအိုးအဖံုး ပိတ္ခ်က္တာ

ကိုလံုးခ်က္တာလို ႔ေခၚတယ္။ၾကက္သြန္ေတြဘာေတြကိုဆီသတ္စရာမလိုဘူး ။အိုးထဲအကုန္ပစ္ထည္ ႔ျပီး

ခ်က္ရံုဘဲ။ငါးမိနစ္ တခါေလာက္ေတာ႔ေမႊေပးေပါ ႔။



မွ်စ္ခ်ဥ္။သူကအေရးၾကီးပါတယ္။မွ်စ္ခ်ဥ္ကိုအိုးထဲကိုေရျပည္ ႔လို နီးနီး ထည္ ႔ျပီး ၂နာရီေလာက္ျပဳတ္ထား

ေပးပါ။ ၂နာရီေလာက္ကနဲ ပါေသးတယ္။ဘရဏီအေမ ဆို မခ်က္ခင္ တရက္ လံုးမီးေသြးမီးဖိုေပၚမွာ

မီးေအးေအးနဲ ႔တင္ျပီး တရက္ေလာက္ျပဳတ္ထားပါတယ္။မွ်စ္ခ်ဥ္ ျပဳတ္ရင္အေရးၾကီးတာက အိုးအဖံုး

မပိတ္ပါနဲ ႔။မေကာင္းတဲ ႔အရာေတြထြက္ေအာင္ပါ။မေကာင္းတဲ ႔အရာေတြက ဘာဆိုတာ အေမကေတာ႔

တခါေျပာျပဘူးတယ္။ေမ႔သြားျပီ။ အခုဘဲ ရန္ကုန္ကို ဖုန္းဆက္ျပီးလွန္းေမးတာဖုန္းမကိုင္ဘူး။

၂နာရီၾကာရင္မွ်စ္ခ်ဥ္အိုးထဲကိုလံုးခ်က္ထားတဲ ႔၀က္သားေတြတအိုး လံုးထည္ ႔ေပးပါ။ျပီးရင္နာရီ၀က္ေလာက္

ဆက္တည္ေပးပါ။ဆားလက္လက္ရည္ဇြန္းတဇြန္းေလာက္ထည္ ႔ေပးပါ။



ကဲယိုးဒယား မွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္းအဆင္သင္ ႔ျဖစ္ပါျပီ။Made in Thailand လို ႔ေရးထားလို ႔။ျမန္မာႏိူင္ငံက

ကုန္ၾကမ္းေတြ၀ယ္ျပီး အိတ္ထဲထည္ ႔ေရာင္းတာလဲျဖစ္နိဳင္တာဘဲ။

သတိ ။    ။ စားျပီးလွ်င္အလြန္အိပ္ခ်င္ တတ္ပါသည္။ :P

Coming up  chicken ketsu

4 comments:

kay said...

ျပီးရင္လည္း တအိမ္လံုး ..တပတ္ခန္႕ ..မွ်စ္ခ်ဥ္နံ႕ ေလး ေမႊးေနပါမည္။ း)

ဘရဏီ said...

အဲ ႔ဒါေတာအမွန္ဘဲ။ :)

mstint said...

တီတင့္ကဝက္သားမစားေပမယ့္ သားႏွစ္ေယာက္လံုးက ႀကိဳက္မွႀကိဳက္ ဘရဏီေရ း)။ သားေတြကိုယ္စား အားေပးသြားတယ္ေနာ္။
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္

ဘရဏီ said...

ၾကက္သားနဲ ႔ခ်က္စားေလတီတင္ ႔

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...