ဒီ ပုဇြန္ေပါင္မုန္ ႔ကပ္ေၾကာ္က တရုတ္ စားေသာက္ဆိုင္ေတြရဲ ႔ Starter Menu မွာေတြ႔ရတတ္တဲ ႔အစားအစာ
တမ်ိဳးပါ။ပထမ ဆံုးစားဘူး ျပီးထဲက အရမ္းၾကိဳက္ ခဲ ႔တာ။ဒါေပမဲ႔ ေစ်းၾကီးလို ႔ ခဏ ခဏ မစားျဖစ္ဘူး။
အေပၚ ကပန္းကန္ထဲကေလာက္ဆို ၅ေပါင္ေလာက္ေပးရတယ္ ။ လြန္ခဲ ႔တဲ ႔တပတ္ေလာက္ကမွ
Youtube ေပၚကေန လုပ္နည္းေတြ ႔ေတာ႔ ထင္သေလာက္မခက္ဘူး ။
လိုအပ္တဲ ႔ပစၥည္းေတြကေတာ႔
ေပါင္မုန္႔အျဖဴ
နွမ္း
ပုဇြန္
ဆီ
Sweet Chili Sauce
ပဲငံျပာရည္
ဂ်င္း တို ႔လိုအပ္ပါတယ္။
အဆင္႔(၁) ပထမဆံုး ပုဇြန္ေတြကို ၾကိတ္စက္ထဲထည္ ႔ၾကိတ္ေပးပါ။ပဲငံျပာရည္အနည္းငယ္ထည္႔ေပးပါ။)
ဂ်င္းေတြကိုလဲၾကိတ္တဲ ႔အထဲထည္ ႔ေပးပါ။
(Blander ၊Chopper၊ Food Processor ၾကိဳက္ရာသံုးျပီေခ်ပါ။ငရုတ္ဆံုထဲထည္႔ေထာင္းလဲရတယ္။)
ဒီလိုပံုစံေလးရလာလိမ္ ႔မယ္။
အဆင္႔(၂) ၾကိတ္ထားတဲ ႔ ပုဇြန္ေတြကို ေပါင္မုန္ ႔မွာသုတ္ေပးပါ။
အဆင္႔(၃) ျပီးရင္ပုဇြန္သုတ္ထားတဲ႔ ေပါင္မုန္ ႔ေတြကို နွမ္းထည္ ႔ထားတဲ ႔ပန္းကန္ထဲကို ေမွာက္ခ် လိုက္
ျပီးနွမ္းကပ္ေပးပါ။ေပါင္မုန္ ႔ေတြကို ဓါးနဲ ႔အလယ္ကေနေလးစိတ္ စိတ္ျပီးလွီးေပးပါ။
အဆင္ ႔(၄) ။ ဆီပူထဲတြင္ ေရႊအိုေရာင္ သန္းလာသည္အထိေၾကာ္ေပးပါ။
ေရႊအိုေရာင္သန္းလာရင္ဆီ စစ္ျပီးစားသံုးႏိုင္ပါျပီ။လြယ္တယ္မလား ေဘာ္ဒါတို ႔? ?? ။
စားလို ႔ အရမ္းေကာင္းပါတယ္။ ၾကိဳက္တဲ ႔ အခ်ဥ္ေရနဲ ႔တြဲဖက္စားသံုးႏိုင္ပါတယ္။ဒါေပမယ္ ႔Sweet Chili
Sauce နဲ ႔ဆိုရင္ပိုေကာင္းပါတယ္။
7 comments:
ဂြတ္ျပီ
မနက္ျဖန္ မနက္ ဘရိတ္ဖတ္ အတြက္ ေသခ်ာသြားျပီ
ေက်းဇူးပဲ ဘရဏီေရ
နည္းေလးယူသြားၿပီ ဘရဏီေရ ေက်းဇူးေနာ္။
Qt ေျပာသလိုပဲ ဘရိတ္ဖတ္အတြက္ အိုေကသြားၿပီ း)
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
ပိန္သြားျပီဆိုေတာ့ ျပန္စားေနျပီေပါ့ေလ။ :P
မေၾကာ္ပဲကင္စားၾကည့္ဦးမယ္။ ျမန္ေအာင္လို ့။
အိုုင္အိုုရာ
အုိး----စားခ်င္စရာေလးပါပဲရွင္
အားတဲ႔အခါ လုပ္စားျဖစ္မွာပါ
ကိုယ့္ဟာကိုယ္မလုပ္ခ်င္ဘူး။ ဘရဏီလုပ္တာေတြပဲ စားခ်င္တယ္
စကၤာပူကို ခဏေလာက္လာလည္ၿပီး လုပ္ေကၽြးပါလားဟင္ :D :D
မQt နဲ ့ တီတင္ ့ေရ လုပ္စားၾကည္. ့စားေကာင္းတယ္ ။ျပီးရင္ သမီးကိုျပန္ေျပာပါ အံုးေနာ္ ။
မျမတ္ျကည္ ေရ ၄ ခုဘဲစားတယ္ ဟီး ေနာက္ထပ္ ၁၀ ေပါင္ျကဖို ့လို
ေသးတယ္။
မမ lora ကင္စားျကည္ ့
မမ ဂ်က္ေရ လုပ္စားျကည္ ့ေနာ္
ကန္ဒီေရ ေနာက္နွစ္ျကရင္လာလည္မွာအဲ ့ျကရင္လုပ္ေက်ြးမယ္။
Post a Comment