Pages

Sunday, 13 May 2012

British Fish And Chip


 Fish And Chip  လုပ္နည္းမေျပာခင္ သူ ရဲ ႔ ထင္ေပၚပံုေလး ကို အရင္ေျပာျပမယ္။အဂၤလိပ္ အစားအစာ

ေတြထဲမွာ သူကေတာ္ေတာ္ေရပန္းစားတယ္။သူ ႔ကို Beat လုပ္ႏိုင္တဲ ႔အစားအစာ ေတာ္ေတာ္ရွားတယ္။

Ireland, Australia, New Zealand, Canada and South Africa ႏိုင္ငံေတြမွာလည္း စားၾကတယ္။ တကယ္ေတာ႔

က်န္းမာေရးနဲ ႔ ညီညြတ္တဲ ႔ အစားအစာေတာ႔ မဟုတ္ဘူး။ တခ်ိဳ ႔ေတြက  Fish And Chip ကို မေရမတြက္

ႏိုင္တဲ ႔ကယ္လိုရီေတြ ပါ၀င္တယ္ လို ႔ေတာင္တင္စားၾကတယ္။




ပါ၀င္တဲ ႔ပစၥည္းေတြက အရိုးထုတ္ထားတဲ ႔ ငါးအသားျပား ၂ ျပား၊ဂ်ံဳမွဳန္ ႔ ၁၂၀ ဂရမ္၊ဆီ၊ ဆားအနည္းငယ္၊

ဗီနီကာ၊sparkling water 200 မီလီလီတာ၊အာလူးႏွစ္လံုး တို ႔ပါ၀င္ပါတယ္။



                                                        ဂ်ံဳမွဳန္ ႔ ၁၂၀ ဂရမ္လိုပါတယ္။


အဆင္ ႔(၁) ဂ်ံဳမွဳန္ ႔မ်ားကို အရင္ဆံုး စစ္ေပးပါ။


အဆင္ ႔(၂) ။ဂ်ံဳမွဳန္ ႔ထဲကို sparkling water ၂၀၀ မီလီလီတာနဲ ႔ ဆားအနည္းငယ္ထည္႔ျပီး မုန္ ႔ႏွစ္ပ်စ္ပ်စ္ေလး

ျဖစ္ေအာင္ေဖ်ာ္ေပးထားပါ။တကယ္ေတာ႔ ဘီယာ အစားsparkling water သံုးတာပါ မူရင္းက ဘီယာနဲ ႔

ေရာရတာ။

အဆင္ ႔ (၃) ။ အာလူး၂ လံုးကို အေခ်ာင္းေလးေတြ လွီးျပီးေရေဆးေပးထားပါ။ အာလူးလွီးရင္ ျပင္သစ္

 စတိုင္အာလူးေၾကာ္ ေလာက္ ေသးေအာင္လည္း မလွီးရပါ။ သူ ႔ထက္နည္းနည္းေလးၾကီးေအာင္လွီးေပး

ရပါမယ္။ အာလူးကို ၂ခါေၾကာ္ပါမယ္။ပထမအံုး ဆံုး အာလူးေတြကို ဆားနဲ ႔နယ္ျပီး ဆီပူအိုးထဲမွာ ေပ်ာ႔

ေလာက္တဲ ႔အေနအထားေလာက္ဘဲ ေၾကာ္ေပးပါ။ျပီးရင္ ျပန္ဆယ္ထားျပီးဆီစစ္ေပးထားပါ။


အဆင္ ႔(၄)။ငါးမွာေရေတြဘာေတြရွိေနရင္ တီရွဴး သံုးျပီး ေရစုတ္ေပးထားပါ။ျပီးရင္ မ်က္နွာျပင္နွစ္ဘက္

ကို ဂ်ံဳမွဳန္ ႔ေလးအနည္းငယ္ ျဖဴးေပးထားပါ။



အဆင္႔(၅) ။ မုန္ ႔နွစ္ထဲကို ငါးနွစ္ျပီး ဆီပူ အိုးထဲထည္ ႔ျပီးေၾကာ္ေပးပါ။


အဆင္ ႔(၆) မ်က္နွာျပင္ နွစ္ဘက္လံုး ေရႊအိုေရာင္သန္း လာရင္ ဆယ္ယူျပီး တီရွဴးေပၚမွာဆီစုတ္ ေပးထားပါ။


အဆင္ (၇) အားလူးေတြကို က်က္ေအာင္ဆီအိုးထဲထည္ ႔ျပီးဒုတိယ အၾကိမ္ျပန္ေၾကာ္ေပးပါ။လံုး၀ အၾကြတ္

ၾကီး မဟုတ္ပါဘူး ။ေဘးနားေလးေတြဘဲ ၾကြတ္ေအာင္ ေၾကာ္ပါ။အားလူးေတြက်တ္ရင္ ဗီနီကာ ေလး

ထည္ ႔ျပီးနယ္ေပးပါ။ဒီက ဓေလ ႔က  Fish And Chip ၀ယ္ရင္ တခ်ိဳ ႔ဆိုင္ေတြက စကၠဴ ကေတာ႔ ေလးနဲ ႔

ထည္ ႔ေပးတယ္တခ်ိဳ ႔ေတြက ေတာ ႔ စကၠဴ ေလးနဲ ႔ ရိုးရိုးဘဲ ပတ္ ျပီးထုတ္ေပးတယ္။


စားလို ႔ေတာ္ေတာ္ေကာင္းတယ္။ငါးလတ္ရင္ပို ခ်ိဳ တယ္။ဒါေပမယ္ ႔သူလည္း ငါးဆိုေပမယ္ ႔ deep-fried

လုပ္ထားတာဆိုေတာ ႔ junk food အမ်ိဳးအစားထဲမွာပါတယ္။

7 comments:

Evy said...

စားခ်င္စရာေလး ဘရဏီေရ။ အစ္မလဲ အဲလုိဆီေၾကာ္မ်ိဳးေတြ တစ္ခါတစ္ေလစားရတာေတာ႔ ၾကိဳက္တယ္

မိစံ said...

ျမင္တိုင္းသာစားရရင္ ဘယ္ေလာက္ေကာင္းမလဲေနာ္ း))

Iora said...

အျပင္မွာလြယ္လြယ္တစ္ခုု၀င္စားရင္ ဒါစားျဖစ္တာမ်ားတယ္။ ေကာင္းတာေသခ်ာျပီးၾကိဳက္
လိုု ့ေလ။
မသိတာမွာမိရင္မၾကိဳက္တာနဲ ့တုုိးတာကမ်ားမ်ား။
အိုုင္အိုုရာ

ျမတ္ၾကည္ said...

Fish and Chips က အၾကိဳက္ဆုံး အစားအေသာက္ ထဲမွာပါတယ္။ :)

camomile said...

ငါးနဲ႕အာလူးအရမ္းၾကိဳက္တယ္
စားခ်င္လိုုက္တာ း)

ဘရဏီ said...

မEVY ဆီေၾကာ္ေတြကစားလို ႔ေကာင္းတယ္ေတာ္ဟီး။

အမေတာ္ မိစံ ေတာင္းနဲ ႔ဆုနဲ ႔ျပည္ ႔ေစသား။

အတူတူဘဲ မမ Lora ဘရဏီအက်င္ ႔လည္းအသစ္

အဆန္းကို စားရဲဘူး ။၀ယ္ျပီးရင္ မေကာင္းမွာစိုးတယ္။

မျမတ္ၾကည္ အၾကိက္တူတယ္။
camomile ေရ လုပ္စားၾကည္ ႔ပါလား။လြယ္ပါတယ္။

Mary Grace said...

Hi looks so impressive and interesting blogs, come and visit us back too:
http://motors.com.mm/?utm_campaign=mot_mm_lb_blog_mgesc&utm_source=mot_lb_blog&utm_medium=lb_blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...