Pages

Sunday, 20 May 2012

ဗံုလံုသီးႏွပ္


အိမ္းနားကဆိုင္မွာ ဗံုလံုသီးေလးေတြ႔တုန္ းေလး ၀ယ္ျပီးခ်က္စား ထားတာပါ။ဗံု လံု သီးဟင္းက ငယ္ငယ္

ထဲက အရမ္းၾကိဳက္တာ။




လိုအပ္တာေတြက ဗံုလံုသီး၂ ေခ်ာင္း၊ဆား၊အခ်ိဳမွဳန္ ႔၊ ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္ ႔ ၊ပုဇြန္ ေျခာက္မွဳန္ ႔၊

ငံျပာရည္ ၊၀က္သား(မထည္ ႔လဲရတယ္)၊ဂ်င္းအနည္းငယ္ ၊ၾကက္သြန္နီ ၂ ဥ ၊ဆီ အနည္းငယ္။

အဆင္႔(၁) ပထမဆံုးဗံု လံုသီးကို လက္ေလးလံုးေလာက္  ေလးေတြလွီးျပီးေတာ ႔ အလယ္ကအေစ႔ ေလး

ေတြကိုထုတ္ေပးပါ။


အဆင္႔(၂) သတ္သတ္လြတ္စားခ်င္ရင္ ၀က္သား၊ငံျပာရည္ ၊ပုဇြန္ေျခာက္မထည္ ႔ပါနဲ ႔။၀က္သားမစားခ်င္

ရင္လဲ မထည္ ႔ပါနဲ ႔။စားခ်င္ရင္ေတာ႔ ေသးေသးေလးေတြလွီးထားေပးပါ။



အဆင္႔(၃)ၾကက္သြန္ နီန ဲ႔ ဂ်င္း ေတြကို ပါးပါး လွီး ေပးပါ။ျပီးရင္ပုဇြန္ေျခာက္ ၃ ဇြန္း ၊အေရာင္တင္မွဳန္ ႔ ၁ဇြန္း

ဆား၊အခ်ိဳမွဳန္ ႔န ဲ႔ ငံျပာရည္တို ႔ကို နယ္ေပးပါ။



အဆင္႔(၄) နယ္ထားတဲ ႔အဆာကို ဗံုလံုသီးေတြထဲသြပ္ေပးပါ။





အဆင္႔(၅)။ဆီကို အရင္အပူေပးျပီးေတာ ႔ ဆီပူလာရင္ ဆႏြမ္းမွဳန္ ႔ လက္သန္းဖ်ားေလာက္ ေလးထည္ ႔

ေမႊေပးပါ။ျပီးရင္အဆာသြပ္ထားတဲ ႔ ဗံုလံုသီးေလးေတြကို အသာေလးထည္ ႔ေပးပါ။အစာေတြထြက္သြားမွာ

စိုးလို ႔ပါ။ခဏခဏမ ေမႊပါနဲ ႔။ မိနစ္ ၂၀ေလာက္မီးေအးေအးေလးနဲ ႔ မီးဖိုေပၚတင္နွပ္ပါ။ ေရလံုး၀မထဲ ႔ပါနဲ ႔။

စစႏွပ္ျခင္း ေခ်ာက္ကပ္ကပ္ ျဖစ္ေနပါလိမ္ ႕မယ္။ခဏၾကာလာရင္ ေရေတြထြက္လာပါလိမ္ ႔မယ္။



        ဟင္းက ပုဇြန္ေျခာက္နဲ ႔ဆိုေတာ႔  အရမ္းေမႊးပါတယ္။အိအိေလးစားလို ႔ေကာင္းတယ္။


7 comments:

စႏၵကူး said...

ဗံုလံုသီးအရမ္းၾကိဳက္တယ္...
ဒီမွာေတာ့မရွိလို႔မစားရဘူး...
အစာသြပ္ထားရင္ ပိုၾကိဳက္...

Candy said...

စားခ်င္ပါ၏.. ဘရဏီခ်စ္ခ်စ္ကေတာ့ ရွယ္ပဲေနာ္.. အျမဲ အစားေကာင္းေကာင္းေတြ စားရမွာ ဟိ နာလိုဘူး :P

ဘရဏီ said...

ဒါကဒီလို ရွိတယ္ ကန္ဒီရဲ ႔ ဘရဏီက ၁ပတ္ ၁ရက္

ေလာက္ဘဲဟင္းခ်က္ျဖစ္တာ။ဒါေတာင္ ဘေလာ႔ဖို႔ ႔

ဟီးဟီး။

မစႏၵကူး ဘရဏီလဲ အစာသြပ္ထားရင္ပိုၾကိဳက္တယ္။

စံပယ္ခ်ိဳ said...

ဗုံလုံသီးကုိၾကဳိက္တယ္
တခါတေလ ခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္

ျမတ္ၾကည္ said...

အရင္က အိမ္မွာဆို ဗုံလံုသီး အစာသြတ္ စားေနက်။ အခုေတာ့ မစားတာ ႏွစ္ခ်ီေနျပီ။

ျမတ္ၾကည္ said...

အရင္က အိမ္မွာဆို ဗုံလံုသီး အစာသြတ္ စားေနက်။ အခုေတာ့ မစားတာ ႏွစ္ခ်ီေနျပီ။

ေမၿမိဳ႔မိုး said...

တစ္ခါမွ ခ်ားဖူးဘူး..သယ္ရင္း. တစ္ပန္းကန္ေလာက္ ေမးလ္ထဲက ပို႔လိုက္စမ္းပါ.:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...