Pages

Monday 30 January 2012

Chinese special fried rice



စေနေန႔ညကေရးျပီးတင္လိုက္တာဘာျဖစ္သြားမွန္းမသိဘူး။Publish နွိပ္လိုက္တာ postတစ္ခုလံုးေပ်ာက္သြားတယ္။အခုကဒုတိယအၾကိမ္ျပန္ေရးရမွာ။တျခားမွာေတာ႔မသိဘူးလန္ဒန္မွာ
ေတာ ႔chinese take-awayဆိုရင္special fried rice နဲ႔chow mein chicken noddle တို႔ကေတာ႔ topဘဲ။
အလုပ္ထဲကသူငယ္ခ်င္းေတြဆိုလည္းအားရင္chow mein ဘဲေၾကာ္ခိုင္းေနတာဘဲ။ငါတရုတ္မဟုတ္
ပါဘူးဆိုလဲရဘူး။အားရင္chow mein ဆိုတာၾကည္ ႔ဘဲ။



ထမင္းေၾကာ္ထဲမွာပါ၀င္တာေတြက ပဲစိမ္း(garden peas)၊မံုလာဥနီ၊ပုဇြန္၊ေဘကြန္ ၂ျပား၊ၾကက္သား၊ဆား
ၾကက္ဥ၊အခ်ိဳမွဳန္ ႔၊ပဲငံျပာရည္၊ခရုဆီ၊ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္ ႔ေတြပါ။

ထမင္းႏို ႔ဆီဘူးတစ္လံုးပါ။ထမင္းေၾကာ္တဲ ႔အခါထမင္းကညကခ်က္ထားတဲ ႔ထမင္းကိုသံုးတာပိုေကာင္းပါ
တယ္။ ဒါမွမဟုတ္လဲ ေၾကာ္ခါနီး ထမင္းကိုမာမာေလးခ်က္ထားျပီး ဖရီဇာထဲမွာနာရီ၀က္ေလာက္ထည္ ႔ထားလိုက္ရင္လဲရတယ္။အထိကကထမင္းၾကာ္ရင္ ထမင္းကေအးျပီးမာမာေလးျဖစ္ေနဖို႔ပါဘဲ။

                                     ၾကက္ဥနွစ္လံုးကိုလည္းၾကိဳတင္ခေလာက္ျပီးေၾကာ္ထားပါ။


ပထမဆံုးဒယ္အိုးထဲကို ၾကိဳက္နွစ္သက္ေသာဆီ ၂ ဇြန္းခန္ ႔ထည္ ႔ျပီး ဆီဆူလာပါက ဟင္းသီးဟင္းရြက္
မ်ားထည္ ႔ျပီး ၃ မိနစ္ခန္႔ေၾကာ္ေပးပါ။



                          ျပီးရင္ပုဇြန္၊ေဘကြန္နဲ ႔ၾကက္သားကို ထည္ ႔ျပီး ၃ မိႏွစ္ခန္႔ထပ္ေၾကာ္ေပးပါ။


          ျပီးရင္ထမင္းထည္ ႔ေပးပါ။အရသာအတြက္ ဆားလက္ဘက္ရည္ဇြန္းတ၀က္၊ ခရုဆီ      လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း ၊ပဲငံျပာရည္အၾကည္  ၁ဇြန္း ထည္ ႔ျပီးေမႊေပးပါ။ေမႊတဲ ႔အခါၾကရင္လဲသံဇြန္း
မသံုးပါနဲ ႔။သစ္သားေယာက္မေလးနဲ အိုးေအာက္ေျခကေနအေပၚကို ေကာ္တင္ျပီးေမႊေပးပါ။သံဇြန္း စတီးဇြန္းေတြမသံုးခိုင္းရတာက သံဇြန္း၊စတီးဇြန္းေတြရဲ ႔အသြားေလးေတြကထမင္း
လံုးေလးေတြကိုအလယ္ကေနျဖတ္လိုက္သလိုျဖစ္ျပီးေတာ႔ ထမင္းအလံုးလိုက္ေလးေတြမရေတာ႕ဘူး။
ငယ္ငယ္တုန္းကစဥ္းစားေနခဲ ႔တာကအေမေၾကာ္တဲ႔ထမင္းေၾကာ္နဲ ႔ဆိုင္က၀ယ္တဲ ႔ထမင္းေၾကာ္နဲ ႔ဘာလို႔
မတူတာလဲေပါ ႔။အေမေၾကာ္တဲ ႔ထမင္းေၾကာ္ကအရသာကေတာ ႔ရွယ္ဘဲ ဒါေပမယ္ ႔ဆိုင္ကလိုမလွဘူး။
အခုမွသိတယ္အေမကအိမ္မွာေၾကာ္ ရင္စတီးဇြန္းၾကီးနဲ ႔ေမႊေမႊျပီးေၾကာ္လို ႔ ထမင္းေၾကာ္ကမလွေတာ ႔ဘူး။
ဘာအက်င္ ႔လဲ မသိဘူးအစားစရာကိုလွလွ ေလးျပင္ထားတာျမင္မွစားခ်င္တယ္။




                          ငါးမိနစ္ေလာက္ဆက္ေၾကာ္ျပီးရင္ အသင္ ႔စားသံုးနိဳင္ေသာအဆင္ ႔ရပါျပီ။



              ဒါကဘရဏီစားဖို ႔ထည္ ႔ထားတာပါ။ၾကက္ဥ၊ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ငရုတ္ေကာင္းမုန္ ႔ျဖဴးျပီးစားပါတယ္။



        အအီေျပဆလပ္ေလးနဲ ႔။အေပၚကဆလပ္ခရင္ကိုသံုးပါတယ္။ဒီတံဆိပ္ကဒီမွာေတာ႔လူသံုးမ်ားတယ္။




                                     သခြားသီ၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ဆလပ္ရြက္၊Garkins တို ႔ပါ၀င္ပါတယ္ရွင္။
                                                       အားမနာတန္းသံုးေဆာင္သြားၾကေနာ္။


3 comments:

စံပယ္ခ်ိဳ said...

ထမင္းေၾကာ္ဆုိရင္ၾကိဳက္တယ္
သုံးေဆာင္ခဲ႔ပါတယ္ရွင္

ဘရဏီ said...

မမဂ်က္ လာမလည္လာေတာင္ျကာျပီေနာ္ :)

SHWE ZIN U said...

ရွယ္ ထမင္းေၾကာ္ေလး ကို ရွယ္စားသြားတယ္

ခင္တဲ႕
ေရႊစင္ဦး

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...