Pages

Sunday, 6 November 2011

ၾကက္သားငရုတ္သီးစိမ္းခ်က္

ဒီေန ့ခ်က္မယ္ ့ဟင္းေလးက ဘရဏီ ေမေမ ခ်က္ေက်ြးေနၾကဟင္းေတြထဲကအၾကိဴက္ဆံုးးဟင္း ေလးပါ။

ဟင္းခ်က္နည္းကရိုးရွင္းလြယ္ကူေပမယ္ ့အေမက အျမဲ မခ်က္ပါဘူး။အေမ အေၾကာင္းျပခ်က္ကေတာ ့ဟင္း

စားမခံလို ့ ပါတဲ ့။တကယ္လဲ ဟင္းစားမခံပါဘူး စားလို ့လည္းေကာင္းတာကိုး။ပါ၀င္တဲ ့ပစၥည္းေတြကလည္း

ရိုးရွင္းပါတယ္။ငရုတ္သီးစိမ္း ၊ၾကက္သား နဲ ့ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊နီ ရယ္သံုးမ်ိဴးပါဘဲ။ဒီၾကက္သားခ်က္နည္းကို

အေမဘယ္ကေနဘယ္လိုသိျပီးခ်က္လဲ ေတာ ့မသိဘူး ထင္တာေတာ ့အစပ္စားတဲ ့တိုင္းရင္းသားမိ်ဴးႏြယ္စု
တစုရဲ  ့ဟင္းခ်က္နည္းလို ့ေတာ ့ထင္တယ္။ဒီေန ့ဘရဏီခ်က္မွာက ေဘဘီ ၾကက္

တေကာင္ဆိုေတာ ့ၾကက္သြန္နီ၂  ဥ ၊ၾကက္သြန္ျဖဴ ၁ ဥ ရယ္ ငရုတ္သီးစိမ္း ရယ္ငရုတ္သီးစိမ္း

ကေတာ ့ကိုယ္စားႏိူင္ ေလာက္မယ္ ့အေရအတြက္ေလာက္ဘဲထည္ ့ေပါ ့။ေဘဘီျကက္ရယ္ ရိုးရိုးၾကက္ရယ္

အရသာမွာေတာ ့ဘာကြာလည္း မသိဘာဘူး.။ဘရဏီသိတာေတာ ့ရိုးရိုးၾကက္ကအရိုးနည္းတယ္

ခ်က္ရတာၾကာတယ္ ေဘဘီၾကက္က အရမ္းအနူးလြယ္တယ္အရိုးၾကည္ ့ဘဲ။



ဲျပီးေတာ ့ၾကက္သြန္ေတြငရုတ္သီးေတြကို mini chopper ထဲထည္  ့ျပီး ၁ မီနစ္ေလာက္ထည္ ့လွည္ ့

လိုက္ပါတယ္။ငရုတ္ဆံုမရိွလို ့mini chopper သံုးတာပါ ငရုတ္ဆံုထဲ ထည္ ့ေထာင္းရင္လဲရတယ္။

ငရုတ္ဆံုမရွိရင္ၾကက္သြန္နီေလးေတြကိုပါးပါးလွီးခ်က္လဲ ရပါတယ္။


ဲျပီးရင္ၾကက္သားရယ္ ၊ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ ့ၾကက္သြန္အနွစ္ရယ္ ၊ဆား ၊အခ်ိဴမွဴန္ ့၊အေရာင္တင္မွဴန္ ့၊ငံျပာရည္

ရယ္ နယ္ျပီးေတာ ့ မိနစ္၂၀ ခန္ ့ႏွပ္ထားေပးပါ ။မနွပ္ထားလဲရပါတယ္အရသာကေတာ ့ထူးထူး ျခားျခားၾကီး

ေျပာင္းမသြားပါဘူး။

ေမ ့လို ့ဆီကိုလည္းေဘးနားကျမင္ေနရတဲ ဇြန္းနဲ ့ ၂ဇြန္းခြဲထည္ ့ျပီး နယ္ေပးပါ။ဒီဟင္းေလးကဆီသတ္ဖို ့
လည္းမလိုပါဘူး။

ျပီးရင္ေရမထဲ ့ဘဲနဲ ့နယ္ထားတဲ ့ၾကက္သားေတြကိုဆယ္မိနစ္ေလာက္လံုးေပးပါ။ၾကက္သြန္အစိမ္းနံေပ်ာက္
ေအာင္ပါ။


ၾကက္သြန္အစိမ္းနံေပ်ာက္တာနဲ ့ ေရကိုအိုးတ၀က္ေလာက္ထည္ ့ျပီး မိနစ္ႏွစ္ဆယ္ေလာက္တည္ေပးပါ။

ကိုယ္နဲ ့သိတဲ ့လူေတြကေတာ ့ နင္ ့အခန္းကအက်ယ္ၾကီးဆိုေတာ ့ဟင္းေတြဘာေတြေတာင္ခ်က္ျပီး

ဘေလာ ့ေတြဘာေတြေပၚေတာင္တင္တယ္ဆိုျပီးရယ္ၾကမွာဘဲ။ဘရဏီအခန္းက ၁၀ ေပပတ္လည္သာသာ

ေလးဘဲက်ယ္တယ္။အဲ ့အခန္းထဲမွာဘဲ ကုတင္ရယ္ ၊ကုတင္ရဲ  ့ေဘးမွာကမီးဖိုရယ္ ေဘစင္ရယ္

၊ေရခဲေသတၱၱာ ရယ္ေျခရင္း ဘက္မွာ ကစာၾကည္ ့စားပြဲ ရယ္ တီဗီြ ရယ္ ဗီရို ရယ္

ရွိတယ္။ဘယ္ေနရာသြားသြားေျခတလွမ္းထက္ပိုလွမ္းစရာမလိုဘူး။ဘရဏီတို ့လို ့ပ်င္းတဲ ့လူေတြကေတာ ့

စပယ္ရွယ္အခန္းၾကီးပါ ဟီး..။ဘာဘဲလိုလို ကုတင္ေပၚကေန လွမ္းဆြဲ လိုက္လို ့ရတယ္။အခန္းငွားခကလည္း

သက္သာပါတယ္။တလမွ ေပါင္ ၃၀၀ ထည္းကို Billေတြပါအျပီးအစီး ပါျပီးသား။ကဲ

ဟင္းဆက္ခ်က္လိုက္ၾကရေအာင္။ၾကက္သားဟင္းနဲ ့စားရေအာင္ ဘရုိကိုလီ နဲ ့၀က္သားနဲ ့ေၾကာ္ပါမယ္။


ဘရုိကိုလီ ကို ပထမ ဆံုးအၾကိမ္ေၾကာ္စားခ်င္းျဖစ္ပါတယ္။ဟင္းသီးဟင္းရြက္မစားပါၾကိဳက္လဲ

မၾကိဳက္ပါ။အခုဘရုိကိုလီ ကို ဘယ္လို ေၾကာ္ရင္ ေကာင္းမလဲဆိုတာေတာ္ေတာ္ၾကီးစဥ္းစားယူလိုက္ရပါ

တယ္။

ဒီ၀က္သားကမေန ့ညကကင္စားမယ္ဆိုျပီးေတာ ့ပဲငံျပာ ရည္ ၊သၾကားနဲ ့ ခရုဆီ ထည္ ့ျပီး နွပ္ထားတာပါ
အခုေတာ ့ေၾကာ္တဲ ့အထဲဘဲထည္ ့လိုက္ေတာ ့မယ္။


ၾကက္သြန္နီေလးကိုေလးစိတ္ကြဲေလးလွီး ျပီးေတာ ့ဆီထဲထည္ ့ျပီးဆီသတ္လိုက္ပါတယ္။ၾကက္သြန္ေလး

မက်တ္တက်တ္ေလာက္ၾကေတာ ့ လွီးထားတဲ ့၀က္သားေလးေတြကို ၃မိနစ္ေလာက္ထည္ ့ေၾကာ္လိုက္

ပါတယ္။


ႊအဲ ့ဒီအခ်ိန္မွာဟိုဘက္ကအိုးကလည္း ေတာ္ေတာ္ဆူေနလို  ့မီးေလၽွာ ့လိုက္ပါတယ္။




ေျပာင္းဖူးမွဳန္ ့ ၂ ဇြန္းရယ္ ၊ သၾကား ၂ ခဲရယ္ ၊ပဲငံျပာရည္ ၁ဇြန္း ရယ္ ၊ခရုဆီရယ္ကို ေရေအးေလးနဲ ့ေရာျပီး

ေတာ့ အိုးထဲကိုထည္ ့ေမႊလိုက္ျပီးမီးပိတ္ကာအဆံုးသတ္လိုက္ပါသည္။

ဘယ္ဘက္က ၾကက္သားနဲ ့ငရုတ္သီးစိမ္း ၊ညာဘက္ကေတာ ့ဘရဏီ ႔ version ဘရိုကိုလီ နဲ ့၀က္သားေၾကာ္။





ဒါကေတာ ့ထမင္းနဲ ့။အရသာေတြကိုအမွန္အတိုင္းေျပာျပရရင္ေတာ ့ အရြက္ေၾကာ္ကငံသြားတယ္

ဒါေပမယ္ ့ကံေကာင္းစြာဘဲ ၾကက္သားကေပါ့ေနတယ္။၂ခုေပါင္းစားရင္ေတာ ့အေနေတာ္ပါဘဲ။ဘေလာ ့ကို

ပစ္ထားတာလဲ ေတာ္ေတာ္ၾကာသြားပါတယ္။

စိတ္ညစ္ေနလို႔ပါ။အလကားေနရင္း Weekends  မွာလုပ္ေနတဲ ့part-timeအလုပ္

ကေနရင္းထိုင္ရင္းမရွိေတာ ့ဘာဘူး။အဲ ့ဒါေၾကာင္ ့အလုပ္အသစ္ရွာေနရပါတယ္။ေနာက္တခုက ကြန္ျပဴတာ

ၾကာၾကာၾကည္ ႔ရင္မ်က္စိကိုက္လာလို ့ ပါ။မ်က္မွန္သြားလုပ္ကာမွပိုဆိုးသြားပါတယ္။မ်က္မွန္တပ္လိုက္တာ

နဲ ့အရာအားလံုးက HD တီဗီြၾကည္ ့ရသလိုဘဲၾကည္လင္ေနတာဘဲ။မ်က္မွန္ခၽႊတ္လိုက္တာနဲ ့ေခါင္းအရမ္းမွဴး

လာပါတယ္။တခ်ိန္လံုးလဲ တတ္မထားခ်င္ဘူး ၅ ႏွစ္ေလာက္အသက္ၾကီးသြားသလို ခံစားရလို ့။ကဲ ေနာက္

အပတ္ၾကမွဘဲအသစ္ေရးရင္ေရးျဖစ္မယ္ထင္တယ္။




6 comments:

ma yu said...

ညီမေလးဟင္းေတြက စားခ်င္စရာေလးေတြပါလား။ မယု

barbielay said...

ေက်းဇူးဘဲမယု ဒီလိုဘဲတက္သေလာက္မွတ္သေလာက္
ခ်က္ထားတာ။ :)

barbielay said...
This comment has been removed by the author.
jasmine(ေတာင္ၾကီး) said...

ဆာေနတာနဲ႔အေတာ္ပဲ
ဘေလာ႔ေတြ၀င္လည္ေနတာေမာလုိ႔
တစ္ခါထဲသုံးေဆာင္လုိက္ပါတယ္ညီမေလးေရ

barbielay said...

မJasmine<<< ပါဆယ္ပါဆြဲသြားေလ

chocolatecupidlay said...

အဲဒီလိုစပ္စပ္ပာင္းေလးေတြကိုၾကိဳက္တယ္။
သားရည္ယိုသြားပါဒယ္...။

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...