Pages

Sunday 19 February 2012

Fruit Tart


 ဘရဏီအခု အခ်ိန္ပိုင္းလုပ္ေနတဲ အလုပ္က Bakery  မွာ ဒါေပမယ္႔ဆိုင္မွာေတာ႔ဘာမွမလုပ္ဘူး။
UK မွာဆိုင္ခြဲေပါင္း၁၅၀၀ ေက်ာ္ရွိတယ္။အဲ ႔ဒီဆိုင္ေတြအတြက္ Main Bakery ၾကီးတခုထပ္ရွိတယ္။
အဲ ႔ဒီကေနအကုန္frozen လာတာအဲဒါေတြကို ဆိုင္ေရာက္ေတာ ႔မွ oven ထဲထည္ ႔ဖုတ္တာ။ဆိုင္မွာ
လုပ္တာဆိုလို sandwich ေတြဘဲရွိတယ္။ ဘရဏီတို ႔ဆိုင္မွာ စေတာ္ဘယ္ရီTart အေသးေလးေတြေရာင္း
တယ္ ။အဲ ႔ဒါလည္းလုပ္ျပီးသားေတြလာတာပါ။အဲ ႔ဒီကေနFruit Tart လုပ္ဖို ႔အၾကံေပၚသြားတာ။



Pastry case ကိုအျပင္ကဘဲ၀ယ္လိုက္တယ္။ကိုဘာသာကိုလုပ္ရင္ၾကာလည္းၾကာတယ္ oven သံုးရတဲ ႔အတြက္ မီတာခလည္းအရမ္းကုန္တယ္။ဆိုင္ကလုပ္ျပီးသား၀ယ္လိုက္တာ ၂ေပါင္ဘဲေပးရတယ္။အိမ္မွာ
လုပ္ရင္ မီတာခတင္ ၂ေပါင္ေလာက္ကုန္မွာဆိုေတာ႔တန္တယ္လို ႔ေျပာလို ႔ရတယ္။အရသာလည္းပိုေကာင္း
မွာအေသအခ်ာဘဲ။


Pastry case က ဆိုင္ေတြမွာ ဂ်ံဳေတြ ၊ယိုေတြ၊သၾကားေတြ ေရာင္းတဲ ႔အတန္းမွာေရာင္းတတ္တယ္။ဆိုဒ္လည္း
အမ်ိဳးမ်ိဳးရွိတယ္။ဘရဏီ၀ယ္လာတာကအၾကီးဆံုး။အေပၚကဓာတ္ပံုကဒုတိယတန္းမွာၾကည္ ႔လို ႔ရတယ္။


               ဒီေနအသီးသံုးမ်ိဳးသံုးမယ္။Strawberry ၊Raspberry၊ Kiwi  ။ဒီအသီးေတြမွမဟုတ္ပါဘူးကိုၾကိဳက္တဲ႔
အသီးကိုသံုးလို ႔ရပါတယ္။သခြားသီး၊ဘူးသီး၊ခရမ္းခ်ည္သီး ၊ခရမ္းသီးတုိ ႔ေတာ ႔ရဘူးေပါ ႔။


    Custart  တစ္ဘူး Double cream တဘူးလိုမယ္။ ၀မွာစိုးတဲ ႔သူေတြက low fat Custart  ကိုသံုး ဘယ္ဘက္
ကဘူး။ Double creamကတစ္ဘူးလံုးသံုးဖို ႔မလိုဘူး။ဘူး၀က္ဆိုရတယ္။၀ခ်င္တဲ ႔သူဆို တဘူးလံုးထည္ ႔။


                             cream ထည္ ႔ေမႊဖို ႔ခြက္တလံုးနဲ ႔ၾကက္ဥေခါက္တဲ ႔အတံေလးတခုလိုတယ္။

အဆင္ (၁)              Double cream ဘူးတ၀က္ကိုခြက္ထဲထည္ ႔ျပီးေတာ ႔ၾကက္ဥေခါက္သလိုေခါက္ေပးပါ။


                                                      ဒီအေနထူလာတဲ ႔အထိေခါက္ေပးပါ။

အဆင္(၂)             ျပီးရင္Custart တဘူးကို ထည္ ႔ျပီးေတာ႔ေမႊေပးပါ။

                                   ဘူးကိုေဖာက္လိုက္တာအေဖာက္မေတာ္လို ႔နဲနဲ ပဲ ႔သြားတယ္။

                                                            စေတာ္ဘယ္ရီယိုလည္းလိုပါတယ္။

အဆင္ ႔(၃)               ပိုပဲ႔သြားပါျပီ :-(  ။Pastryကို အရင္ဆံုး စေတာ္ဘယ္ရီ ယိုသုတ္ေပးပါ။

                                       ခုနကCustart နဲ ႔ေရာထားတဲ ႔Cream ပါ။
အဆင္႔(၄)             Cream ကိုစေတာ္ဘယ္ရီ ယိုေပၚကေနထပ္ျပီးေတာ႔ထည္ ႔ေပးပါ။

အဆင္ ႔(၅)              စေတာ္ဘယ္ရီကိုေဘးပတ္ပတ္လည္အရင္ထည္ ႔ေပးပါ။စေတာ္ဘယ္ရီတလံုးကို
                                ေလးစိတ္စိတ္ပါတယ္။

အဆင္႔(၆)               ဒုတိယက ကီ၀ီသီး။အခြံခြာျပီး အ၀ိုင္းေလးေတြလွီးလိုက္ယံုဘဲ။

အဆင္ ႔(၇)               ေနာက္ဆံုးအဆင္ ႔အေနနဲ ႔ raspberry  ကိုအလယ္ကေနထားေပးလိုက္ပါတယ္။

                               ေရခဲေသတၲာထဲမွာ ၁၀-၁၅ မိနစ္ခန္ ႔ထားျပီးစားသံုးႏိူင္ပါျပီ။







3 comments:

စံပယ္ခ်ိဳ said...

စေတာ္ဘယ္ရီ---ကီ၀ီ အရမ္းကုိၾကိဳက္တယ္ အားလုံးမသြားပါတယ္
စားခ်င္စရာေကာင္းလုိက္တာေနာ္
ခ်စ္တဲ႔ jasmine

ဘရဏီ said...

မသြားမမဂ်က္ေရ ;)

မီးငယ္ said...

၀ါးးး .. မိုက္တယ္ ..
ဒီတပတ္လုပ္စားမယ္ .. ဟိဟိ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...