ဒီတပတ္ကေတာ ႔၀က္ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္ေၾကာ္ပါတယ္။လိုအပ္တဲ ႔ပစၥည္းေတြကေတာ ႔ ပန္းငရုတ္ အစိမ္းတလံုး၊
အနီတလံုး၊နာနတ္သီး(သံဘူးနဲ ႔လာတာတဘူး သံဘူး နဲ ႔လာတဲ ႔နာနတ္သီးသံုးရျခင္းက အထဲကအေရေတြ
လိုခ်င္လို႔ပါ။၀က္သား၊ၾကက္သြန္နီ၊ေျပာင္းမွုန္ ႔၊ဂ်ဳံမွဳန္ ႔၊ဆား၊အခိ်ဳမွဳန္ ႔၊ပဲငံျပာရည္၊ခရုဆီတို ႔လိုအပ္ပါတယ္။
ေမ႔လို ႔tomato ketupလဲလိုတယ္။
ၾကက္သြန္၊ပန္းငရုတ္နဲ ႔နာနတ္သီးတို ႔ကိုအစိတ္ေလးေတြစိတ္ထားေပးပါ။ငရုတ္အစိမ္းကို တ၀က္ဘဲ
ထည္ ႔လိုက္တယ္။သူ ႔ရဲ ႔ခါးသက္သက္အရသာကိုသိပ္မၾကိဳက္လို ႔။အနီကေတာ ႔ခိ်ဳတယ္။
၀က္သားကေတာ ႔၁၅က်ပ္သားေလာက္ေပါ ႔။
မုန္နွစ္ရည္အတြက္ကေတာ ႔ ဂ်ံဳမွုန္ ႔အနည္းငယ္ထဲကိုေျပာင္းမွဳန္ ႔လက္ဘက္ရည္ဇြန္း၁ဇြန္းထည္႔ပါ။ေရကိုနည္းနည္းဘဲဂ်ံဳမွဳန္ ႔ျပစ္ရံုေလးဘဲထည္ ႔ပါ။
ျပီးရင္ ၀က္သားတခုျခင္းဆီကိုဂ်ံဳနွစ္ထဲကိုနွစ္ျပီး ဆီပူအို းထဲထည္ ႔ေၾကာ္ေပးပါ။အေပၚကပံုထဲကအတိုင္း
ရလာပါလိမ္ ႔မယ္။
ျပီးရင္ ပန္းငရုတ္ေလးေတြထည္ ႔ျပီးႏြမ္းရံုေလးတခါထပ္ေၾကာ္ေပးပါ။
sauce ရည္လုပ္ရမယ္။tomato ketup ၂ဇြန္း၊ ပဲငံျပာရည္ ၁ဇြန္း ၊ေျပာင္းမွဳန္ ႔ ၂ဇြန္း၊ဆားအနည္းငယ္၊
နာနတ္သီးသံဘူးထဲကအခိ်ဳရည္ ထမင္းစားဇြန္းနဲ ႔၈ဇြန္းေလာက္ရယ္ကိုေရာျပီးsauceရည္လုပ္ထားပါ။
ဟင္းစမခ်က္ခင္ထဲကၾကိဳလုပ္ထားပါ။
ငရုတ္သီးႏြမ္းသြားတာနဲ ႔နာနတ္သီးနဲ ႔sauce ရည္ကို တျပိဳင္နက္ထဲထည္ ႔ေပးပါ။
၂မိနစ္ေလာက္ၾကာရင္ ၀က္သားေၾကာ္ထားတာကိုထည္ ႔ျပီးမီးဖိုကမီးကို လံုး၀ပိတ္လိုက္ပါ။
၅မိနစ္ေလာက္မီးဖိုေပၚမွာမီးေငြ ႔ေငြ ႕ေလးနဲ ႔sauce ရည္ကအရသာေတြ၀က္သားထဲကို၀င္သြားေအာင္ထား
ထားေပးပါ။တခါတေလ အဲ ႔ဒီလိုထားထားရင္းနဲ ႔sauceရည္ေတြခမ္းသြားတက္ပါတယ္။အဲ ႔ဒီအခါၾကရင္
ေရ(သို ႔) နာနတ္သီးဘူထဲကေရ ထည္ ႔ေပးလို ႔ရပါတယ္။
ပန္းကန္ထဲထည္ ႔ျပီးသံုးေဆာင္ေနပါျပီ။၀က္ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္ပါ။
ဘုရားဆြမ္းေတာ္ကပ္ဖို ႕ခူးထားတာပါ။
ဒီပံုက တရုတ္တန္းကဆိုင္မွာ၀ယ္စားတုန္းကရိုတ္ထားတဲ႔ပံု။
အေရာင္နည္းနည္းထည္ ႔ထားတယ္ထင္တယ္။
ေနာက္တပတ္ၾကရင္Fruit Tart လုပ္နည္းတင္ေပးမယ္။
4 comments:
စားေကာင္းမယ့္ပံုပဲ။ ေနာက္တစ္ပတ္လုပ္ၾကည့္ဦးမယ္။ ဒီမွာ ေျပာင္းဖူးမုန့္မရွိဘူး။ ရွာျပီးရင္ လုပ္ၾကည့္ဦးမယ္။ :)
ခ်က္ပုံခ်ကိနည္းေလးကုိေသခ်ာမွတ္သားခဲ႔ပါတယ္ရွင္
Hello Nyima Barani, first time I visit to your blog. Interesting recipes. I'll try this recipe with chicken as I don't eat pork :))
ေက်းဇူးမ rose အမဘေလာ႔ကိုေတာ႔အျမဲေရာက္တယ္။
Post a Comment