စေတာ္ဘယ္ရီ cheesecake က အခ်ိဳပြဲ အေန နဲ ႔စားသံုးရတာပါ။အရသာေကာင္းမြန္ျပီး အခ်ိန္ကုန္လဲ
သက္သာပါတယ္။အိမ္ကိုဧည္ ႔သည္ ေတြလာလို ႔လုပ္ေကြ်းရင္ လည္းအင္မတန္ မ်က္နွာပန္းလွပါတယ္။
သံုးမယ္႔ပစၥည္းေတြက စေတာ္ဘယ္ရီ ၊ဘီစကစ္ ၊ lemoncurd ၊Greek Style Yogurt ၊Vanilla တို႔ ႔
လိုအပ္ပါတယ္။Greek Style Yogurt က သာမာန္ ဒိန္ခ်ဥ္ထက္ပိုျပီးေတာ ႔ creamy ျဖစ္ပါတယ္။သာမာန္
ဒိန္ခ်ဥ္နဲ ႔လုပ္ပံုလုပ္နည္း ကြာျခားျပီးေတာ႔ ဒိန္ခ်ဥ္ျဖစ္သြားမွ အ၀တ္နဲ ႔ ျပန္စစ္ယူထားပါတယ္။အဲ ႔လို
ျပန္စစ္ယူထားတဲ ႔အတြက္ အရမ္းကိုcreamy ျဖစ္ျပီးေတာ႔တခ်ိဳ ႔Greek Style Yogurt ေတြဆို cheese
တုံးေလးေတြလိုေတာင္ျဖစ္ေနပါတယ္။ Greek Style Yogurt ရဲ ႔ေကာင္းက်ိဳး ေတြက သာမာန္ဒိန္ခ်ဥ္ေတြ
ထက္ပိုျပီး ပရုိတိန္း နွစ္ဆ ပါ၀င္ျပီး Sodium၊ Suger ပါ၀င္မွဳလည္းနည္းပါတယ္။သူ ႔ရဲ ႔ဆိုးက်ိဳးကေတာ႔
အႏၲရယ္ရွိတဲ ႔saturated fat ပါ၀င္မွဳကိုေတြ ႔ရွိရပါတယ္။ တခ်ိဳ ႔ႏိုင္ငံ ေတြမွာ Greek Style Yogurt ကို သိုးႏို႔
ကျပဳလုပ္ျပီး တခ်ိဳ ႔နိုင္ငံေတြမွာေတာ ႔ ႏြားႏို ႔ကဘဲ ျပဳလုပ္ပါတယ္။
Greek Style Yogurt ထဲကို lemoncurd တဇြန္း ၊Vanilla အနည္းငယ္ ထဲ ႔ျပီးေမႊ ေပးပါ။ lemoncurd
ကိုSupermarket မ်ားက ယိုထားတဲ ႔အတန္းမွာေတြ ႔ႏိုင္ပါတယ္။ေစ်းလည္းမၾကီးပါဘူး။
ျပီးရင္ ဘီစကစ္ေတြကို အိတ္တလံုးထဲထည္ ႔ျပီးေခ်ေပးပါ။
ဘီစကစ္ကကိုယ္ၾကိဳက္နွစ္သက္တဲ ႔ ဘီစကစ္ သံုးႏိုင္ပါတယ္။ေခ်ာကလက္ဘီစကစ္ၾကိဳက္ရင္ေခ်ာ
ကလက္ ဘီစကစ္ သံုးေပါ ႔။
ေခ်ထားတဲ ႔ဘီစကစ္ေတြကို မိမိ စားသံုးမဲ ႔ခြက္ထဲကို ေအာက္ခံအေနနဲ ႔အရင္ထည္ ႔ေပးပါ။
ျပီးရင္ဒိန္ခ်ဥ္ကို ထည္ ႔ေပးပါ။ဘရဏီဒိန္ခ်ဥ္ထဲကို သၾကားမထည္ ႔ဘူး။ အခ်ိဳၾကိဳက္တယ္ဆိုရင္ ဒိန္ခ်ဥ္နဲ ႔
lemoncurd ေရာထဲကသၾကား ၁ဇြန္းေလာက္ထည္ ႔ေပးပါ။သၾကားမပါ ဘဲစားလည္း မခ်ဥ္ဘူးဆိမ္႔ဆိမ္႔ေလး။
ျပီး ရင္ စေတာ္ဘယ္ရီေလးေတြကို လွီးျပီးအေပၚကျဖဴးေပးပါ။ဘရဏီက သၾကားမထည္ ႔ထားတဲ ႔အတြက္
အေပၚက Icing suger ေလးနည္းနည္းျဖဴးစားတယ္။ျပီးရင္ေရခဲေသတၱာထဲကို ၁၀မိနစ္ေလာက္ထည္႔ထား
ေပးျပီးစားႏိုင္ပါတယ္။ စေတာ္ဘယ္ရီကခ်ဥ္ တဲ ႔အရသာရယ္ ၊ဒိန္ခ်ဥ္ ကဆိမ္႔တဲ႔အရသာရယ္ ၊ဘီစကစ္
အရသာရယ္ေပါင္းျပီး အရမ္းစားလို ႔ေကာင္းပါတယ္။
ေအာက္ေျခကေနျမင္ရတဲ ႔အေနအထားပါ။
မုန္ ႔လံုးေရေပၚေလးလည္းစားသြားၾကပါအံုး။
6 comments:
စားခ်င္စရာ ဘရဏီေရ. ပံုေလးေတြလည္း သေဘာက်တယ္
ေက်းဇူးေနာ္ မEvy
စားခ်င္လိုက္တာ.. ေအာက္က မုန္႔လံုးေရေပၚေလးေတြေရာ..။
ပါဆယ္ဆြဲသြား :)
စားခ်င္စရာေလးေတြ.. စေတာ္ဘယ္ရီအရမ္းၾကိဳက္တယ္.. :)
ေက်းဇူးစႏိုး အ၀စားသြား
Post a Comment