ဒီဟင္းေလးကို ဘရဏီ BBC GoodFood Channel က Chef Rick Stein ရဲ ႔အစီအစဥ္မွာေတြျပီး ခ်က္ရတာ
လြယ္မယ္ထင္တာတဲ ႔ခ်က္စားၾကည္ ႔တာ အနံအရသာေကာင္းမြန္ ျပီးေတာ ႔ ့ျမန္မာဟင္းအရသာ
နဲ ႔လည္းနီးစပ္လို ႔ျပန္ျပီ း မွ်ေ၀လိုက္တာပါ။ခ်က္ရတာလည္း လြယ္ကူပါတယ္ ။အခ်ိန္လဲသိပ္မကုန္ပါဘူး။
လိုအပ္တဲ ႔ ပစၥည္း ေတြကေတာ ႔ အသားၾကိတ္သား ၊cumin powder(ဇီယာမွဳန္ ႔)၊ Paprika powder ၊နံနံပင္၊
ခရမ္းခ်ဥ္သီးဆားအနည္းငယ္၊ၾကက္ဥ ၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္ျဖဴတို ႔ဘဲလိုအပ္ပါတယ္။
အသားၾကိတ္သားက အမဲသား၊ၾကက္သား ၊ ၀က္သား ၾကိဳက္တာသံုးလို ႔ရတယ္။ဘရဏီက
၀က္သားသံုးတယ္။အသား ဆို ၀က္သားစားရမွ အသားစားရတယ္ ထင္တဲ ႔ သူဆိုေတာ ႔ ။ပံုမွန္ အားျဖင္ ႔
႔အမဲသား ၾကိတ္သားတို ႔ ၊သိုးသားၾကိတ္သားတို ႔သံုးတာမ်ားတယ္ ။ Moroccan
ေတြက၀က္သားမွ မစားတာ။အရင္ဆံုး မိမိ သံုးမဲ ႔ အသားၾကိတ္သားေတြကို ခြက္တလံုးထဲ မွာ
ဆား အနည္းငယ္၊ cumin powder ၁ဇြန္း ၊ Paprika powder ၁ဇြန္း ၊နံနံပင္ရယ္ ထည္ ႔ျပီးနယ္ေပးပါ။
မိမိ ၾကိဳက္နွစ္သက္ေသာ အရြယ္ အလံုးေလးေတြလံုးေပးပါ။
ျပီးရင္ ဆီ ၃ ဇြန္းေလာက္မီးအပူေပးျပီး အသားလံုးမ်ားကိုေၾကာ္ေပးပါ။
ပံုထဲကလို အညိဳေရာင္သန္းလာရင္ရပါျပီ။
က်က္သြားတဲ ႔အသားလံုးေလး ေတြကိုဆယ္ ထုတ္ျပီးရင္ က်န္ခဲ ႔ တဲ ႔ဆီထဲကို ၾကက္သြန္နီ ၂ လံုး ၊
ၾကက္သြန္ျဖဴသံုး မႊာေလာက္ ကိုပါးပါး လွီးျပီး ဆီသတ္ေပးပါ။ cumin powder ၁ဇြန္း ၊ Paprika powder ၁ဇြန္း
ရယ္ကို ဆီသတ္ တဲ ႔ထဲကို ထည္ ႔ေပးပါ။ အဲဒါေတြထည္ ႔ျပီး တာနဲ ႔ အနံကေတာ္ေတာ္ေမႊးလာျပီ။
ၾကက္သြန္ေတြနီစသန္းလာရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၄ လံုးေလာက္လွီးထည္ ႔ေပးပါ။သံဗူးသံုးရငိ ေတာ႔ ၁ဗူး ေပါ ႔။
ခရမ္းခ်ည္ သီးေတြ လိပ္ တတ္လာရင္ ခုန ကဖယ္ထားတဲ ႔၀က္သားလံုးေလးေတြ ထည္ ႔ျပီး ၁၀မိနစ္ေလာက္
အဖံုးေလးပိတ္ျပီး တည္ထားေပးပါ။
၁၀မိနစ္ၾကာရင္ ၾကက္ဥ ၅လံုး ကို ထည္႔ ျပီး မီးပိတ္လိုက္ပါ။ဟင္းအိုးကိုအဖံုးပိတ္ေပးထားပါ။အိုးကိုမီးဖို
ေပၚကေနဖယ္ မျပစ္ပါနဲ ႔။ မီးအပူေငြ ႔ေလးနဲ ႔ၾကက္ဥက်က္ သြားေအာင္ ။ခဏေနရင္စားလို ႔ရပါျပီ။
မ်ားေသာအားျဖင္ ပါမုန္ ႔နဲ ႔စားၾကပါတယ္။ ဘရဏီကေတာ ႔ထမင္းနဲ ႔ပိုလိုက္တယ္လို ႔ထင္တယ္။
cumin powder ၊ Paprika powderတို ႔က အိႏိၵယ ကုန္စံုဆိုင္တိုင္းလို လို မွအလြယ္ လြယ္ကူကူ ၀ယ္ယူလို ႔
ရပါတယ္။ျမန္မာ ဟင္းခ်က္နည္း နဲ ႔လည္းဆင္ျပီး အရသာလည္းဆင္တဲ ႔ Moroccan
meatballs(အသားလံုးဟင္း)ဟင္းပါရွင္ ။မ်က္စိနဲ ႔ ဘဲ သံုးေဆာင္သြားၾကပါ။
5 comments:
တစ္ခါမွ မလုပ္စားဖူးဘူး။ ျမင္သာျမင္ဖူးေနတာ။ ၾကည့္တာနဲ႕တင္ စားခ်င္တယ္။
ခ်ားခ်င္တယ္. အစ္မ . ေနာက္မွ လုပ္စားဦးမယ္.
ေၾကာ္စားတယ္ခဏခဏပါပဲ
အဲဒီလုိခ်က္မစားဖူးဘူး
ပုံၾကည္႔ရတာစားခ်င္လာျပီ
Moroccan ဟင္းေတြၾကည့္ရတာျမန္မာၾကိဳက္မဲ့ပံုုေတြေနာ္။ သူတိုု ့ေရွာက္သီးဆားနယ္ေတြနဲ ့ခဏခဏခ်က္ျပတာကိုု စမ္းၾကည့္ခ်င္ေနတာ။ ဒီဟင္းကေတာ့ေသခ်ာေပါက္ၾကိဳက္မွာ။ပံုု ျမင္တာနဲ ့ကိုုအရမ္းစားခ်င္လာတယ္။အဲလိုုအႏွစ္နဲ ့ မဆလာနဲ ့ေတာ့ရံဖန္ရံခါခ်က္ျဖစ္ပါတယ္။
ၾကက္ဥထဲ့လုုိက္ေတာ့ပုုိစားေကာင္းသြားမွာေပါ့။
အိုုင္အိုုရာ
nyi ma lay, today i will cook it :) and after that, will post on fb :D
Post a Comment