Friday, 20 April 2012
စေတာ္ဘယ္ရီ ဂ်ယ္လီ၊ပူတင္း
စေတာ္ဘယ္ရီလာျပန္ျပီ။အရင္တပတ္ကဘဲ စေတာ္ဘယ္ရီ cheese cake ။အခုစေတာ္ဘယ္ရီ ဂ်ယ္လီ၊
ပူတင္း၊ ေရခဲမုန္ ႔၊ေက်ာက္ေက်ာ။ အဲ ႔ဒီလိုေခၚ ရတဲ ႔ အေၾကာင္းရင္း က ဂ်ယ္လီအမွဳန္ ႔ထည္႔ထားတဲ ႔
႔အတြက္ ဂ်ယ္လီနဲ ႔တူသလို ေက်ာက္ေက်ာလိုလဲတံုတံု ျဖစ္ေနတယ္။ေရခဲေသတၱာထဲ ခဏ ထည္ ႔ထားရတဲ ႔
အတြက္ေရခဲမုန္ ႔လို အရသာလဲ ေပါက္ေနတယ္။အဂၤလိပ္ေတြက အဲ ႔ဒါကို Pudding လို ႔ေခၚတယ္။
စေတာ္ဘယ္ရီ ေတြအခုတေလာ ေတာ္ေတာ္ကို ေပါေနတယ္။သူ ႔ရာသီ ထင္တယ္။အခုတေလာ
ေနမေကာင္းျဖစ္ေနေတာ႔ ဟင္းလည္းခ်က္မစားႏိူင္ဘူး ။တရုတ္ဆိုင္ရယ္၊ကုလားဆိုင္ရယ္ကိုဘဲ တလွည္ ႔စီ
အားေပးေနရတယ္။
စေတာ္ဘယ္ရီ ဂ်ယ္လီပူတင္းအတြက္လိုအပ္တာေတြက စေတာ္ဘယ္ရီဒိန္ခ်ဥ္ ၂၀၀ ဂရမ္။သၾကား ၂ဇြန္း။
ဂ်ယ္လီမွဳန္ ႔ ၁ ထုတ္ (ပံုထဲကဂ်ယ္လီ က၂ထုတ္တြဲ )၊စေတာ္ဘယ္ရီ အနည္းငယ္၊ႏြားနို ႔ ၁၂၀ မီလီလီတာ
ခရင္(မ္)ဘူး၁ ဘူး။ ၀မွာစိုးရင္မထည္႔နဲ ႔ ။တခါထဲ အမ်ားၾကီးစားမယ္ လို ႔စိတ္ကူးထားရင္ ဒိန္ခ်ဥ္တို ႔ ႏို ႔တို ႔
ကိုအဆီထုတ္ထားတာ သံုး ။ဒီအတိုင္းဆို ကယ္လိုရီကေတာ္ေတာ္ မ်ားမဲ ႔ပံု ။
ခြက္ကေတာ႔ ၾကိဳက္တဲ ႔ခြက္ သံုးလို ႔ရပါတယ္။အေပၚကအခ်ိဳးအစားေတြနဲ ႔ဆို ဒီဖန္ခြက္ေလးနဲ ႔ ၃ ခြက္တိတိ
ထြက္တယ္။
စေတာ္ဘယ္ရီအလံုးလိုက္ေလးစားခ်င္လို ႔ အရင္ထည္႔ထားတာ။
အရင္ဆံုး ဂ်ယ္လီတထုတ္ကို ခြက္ေလးထဲမွာ ေရ ေႏြးထည္႔ျပီး လံုး၀ေပ်ာ္သြားေအာင္ ေဖ်ာ္ေပးထားပါ။
ျပီးရင္ ဒိန္ခ်ဥ္ ၊စေတာ္ဘယ္ရီ ၊ႏို ႔၊သၾကား၊ဂ်ယ္လီေရ ေတြကို ေဖ်ာ္စက္ထဲ ထည္ ႔ျပီး ၂ မိနစ္ခန္ ႔လွည္ ႔ေပး
ပါ။ျပီးရင္ေရခဲေသေတၱာထဲမွာ ၁နာရီေလာက္ဂ်ယ္လီ ျဖစ္သြားတဲ ႔အထိ ထားထားေပးျပီးစားနိဳင္ပါတယ္။
ကိုယ္ငါးခ်ဥ္ကိုယ္ခ်ဥ္တာမဟုတ္ဘူး တကယ္စားလို ႔ေကာင္းတယ္။မနက္တခြက္ ညၾကမွတခြက္စားမယ္
ဆိုျပီးထားတာ ဘရိတ္မအုပ္ႏိူင္ဘဲ တခါထဲ ၂ခြက္ေတာင္စားမိသြားတယ္။ခရင္(မ္)က
ဓါတ္ပံုရိုက္ရင္လွေအာင္ ဆိုျပီးထည္ ႔တာ မပါလဲရတယ္။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
6 comments:
ခရင္မ္မပါတာေလး အားေပးသြားတယ္ ဘရဏီေရ း)
ဘယ္အရာမဆို သူ႔နည္းပညာနဲ႔သူမို႔ မွတ္သားသြားတယ္။
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
ရွလြတ္... စားခ်င္လိုက္တာ.. ကိုယ့္ဟာကိုယ္ဆို လုပ္ရမွာပ်င္းတယ္ ဟီး
အဲ့လိုုအခ်ိုဳပြဲေလးေတြအရမ္းၾကိဳက္တယ္
သိပ္ျပီးေတာ့လဲမခက္ဘူးေနာ္..
လုုပ္စားၾကည့္အံုုးမယ္
မေရ.. လင့္ယူသြားလိုုက္ျပီေနာ္..
ဂ်ယ္လီထုပ္ ဝယ္မယ္၊ စမ္းၾကည့္မယ္၊ ျပီးရင္ ျပန္ျပမယ္။ ဟိုတေခါက္က တပည့္ morocon meatballs ဟင္းခ်က္တာၾကည့္ျပီး ဆရာ စိတ္ညစ္သြားေလာက္တယ္။ :D
တီတင္႔ေရ ခရင္မ္ မပါတာေလးစားသြားေနာ္။
ကန္ဒီေလး ပ်င္းရင္ လုပ္ေကြ်းမယ္ကြယ္။
camamile ေရ လင္႔ယူသြားတာေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
မျမတ္ၾကည္ ဆရာကစိတ္မညစ္ဘူး။တပည္႔ကိုအားနာ
သြားတာ။ဟီးးး ေနာက္တခါၾကရင္ေလၾကက္ဥထည္႔
ုျပီးတာနဲ႔ ဟင္းအိုးကိုပိတ္ျပီး ၁၀မိနစ္ေလာက္ ေလာက္သြားမထိနဲ႔ေတာ႔။
Ok next time, better dish <3 <3
Post a Comment