Sunday, 22 January 2012
Scotch Eggs စားရေအာင္
Scotch Eggs လုပ္စားဖို ႔အတြက္လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ားကေတာ႔ ၾကက္ဥ ၊sausage meat၊ ဂ်ံဳမွဳန္႔ အနည္းငယ္၊ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္ ႔အနည္းငယ္၊ၾကက္ဥတလံုး( ခြက္တခုထဲတြင္ေခါက္ထားပါ)၊Breadcrumbs
အနည္းငယ္၊ဆားအနည္းငယ္။
အဆင္႔(၁)အေနနဲကေတာ႔sausage ေပၚမွာရွိတဲ ႔အေရခြံေလးကိုဖယ္ေပးပါ။
အဆင္႔(၂) ။ အေရခံြေလးေတြဖယ္လိုက္ရင္ အေပၚကပံုထဲကအတိုင္း ျဖစ္သြားလိမ္႔မယ္။ ျပီးရင္
ငရုတ္ေကာင္းနဲ ႔ဆားအနည္းငယ္ထည္ ႔ျပီးနယ္ေပးပါ။
ႊအဆင္႔(၃)။ ၾကက္ဥေလးေတြကို ဆား၊ငရုတ္ေကာင္းနယ္ထားတဲ႔sausage meatေလးေတြနဲ ႔ၾကက္ဥပတ္ပတ္
ကိုကပ္ေပးပါ။
အဆင္႔(၄) ။ sausage meat နဲ ႔လံုးထားတဲ႔ၾကက္ဥေလးေတြကိုဂ်ံဳမွဳန္ ႔ေလးေတြထပ္ကပ္ေပးပါ။
အဆင္႔(၄) ။ ၾကက္ဥေရထဲထည္႔ျပီးထပ္လွိမ္႔ေပးပါ။ၾကက္ဥေရထဲထည္ ႔လိွမ္႔ရျခင္းအေၾကာင္းကေတာ႔
Breadcrumbs ေလးေတြကပ္တဲ ႔အခါမွာ ၾကက္ဥေရမပါရင္Breadcrumbsေလးေတြက
sausage meat မွာလာမကပ္ပါဘူး။
အဆင္႔(၅) ။ Breadcrumbs ေလးေတြကိုခြက္တလံုးထဲထည္ ႔ျပီး အဲ ႔ဒီခြက္ထဲကိုၾကက္ဥ
လံုးေလးေတြထည္ ႔ျပီး ကပ္ေပးပါ။တတ္ႏိုင္သေလာက္Breadcrumbs မ်ားမ်ားကပ္ေပးပါ။
အဆင္႔ (၆)။ အေပၚကပံုမွာေတြရတဲ ႔အတိုင္းဆီအိုးထဲထည္ ႔ေၾကာ္ႏိုင္တဲ ႔အေနအထားရပါျပီ။
အဆင္႔(၇) ။ ဆီအိုးထဲတြင္ ဟိုဘက္၊ဒီဘက္လွည္ ႔ေပးကာေရႊအိုေရာင္သမ္းလာတဲ ႔အထိ
ေၾကာ္ေပးပါ.။
အဆင္ ႔(၈) ။ေရႊအိုေရာင္သန္းလာပါက ဆီစစ္ကာတစ္ရႈးေပပါေပၚတြင္ တင္ျပီးဆီစုပ္ေပးပါ။
အဆင္႔(၉) ။ အသင္ ႔စားသံုးႏိုင္ေသာ Scotch Eggs ရပါျပီ။မိမိၾကိဳက္နွစ္သက္ရာ အခ်ည္ရည္ႏွင္႔
တြဲဖက္စားသံုးနိဳင္ပါတယ္။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
5 comments:
love it :)
စားခ်င္စရာဘဲ။
တလံုုးစားသြားမယ္ေနာ္။
အုုိင္အိုုရာ
အဲ ခ်စ္စရာေလးေနာ္
ေၾကာ္ျပီးေတာ႔ေလ အရသာရွိမယ္႔ပုံေလး
ၾကက္ဥနဲ႔မလုပ္ဘူး။
ဘဥနဲ႔လုပ္ၾကည့္မယ္ း)
ဆရာမျပ၊နည္းမက်ဆိုေပမယ့္..
စမ္းလုပ္ၾကည့္လိုက္ဦးမယ္ :D
ေတာ္ေတာ္စားေကာင္းမယ့္ပုံေလးပါပဲ။
ေက်းဇူးေနာ္ညေလး..
ခင္မင္လွ်က္
အမ မိစံေရ ဘဲၪနဲ ့လုပ္ရင္ပိုေကာင္း လိမ္ ့မယ္ ဘဲၪကျကက္ၪထက္အရသာ ပိုရွိတယ္။
Post a Comment