chicken katsu ဟင္းအတြက္ျပင္ဆင္ခ်ိန္ မိနစ္ ၃၀ နဲ ႔၊ခ်က္ျပဳတ္ခ်ိန္ မိနစ္ ၃၀လိုအပ္ပါတယ္။
chicken katsu ကဂ်ပန္ အစားအစာျဖစ္ပါတယ္။ အခုခ်က္နည္းက ယူေက Good Food Channel က Chef
Ching-He Haung ရဲ ႔ နည္းပါ။ပိုျပီးေတာ ႔လြယ္ကူသြားေအာင္ ၂ ပိုင္းခြဲျပီးေျပာျပမယ္။ပထမဆံုး ေဆာ႔(စ္)
လုပ္နည္းေလးအရင္ေျပာျပမယ္။
ေဆာ႔(စ္) အတြက္လိုအပ္တာက ဌက္ေပ်ာသီး ၂ လံုး ၊ပန္းသီးအစိမ္း ၂ လံုး ( Granny Smith apple)၊ပ်ားရည္
၂ဇြန္း၊ ဆႏြမ္းမွဳန္ ႔ လက္ဘက္ရည္ဇြန္းနဲ ႔၁ဇြန္း၊ ေထာပတ္ ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း ၊ဆားအနည္းငယ္၊
Tomato ketup လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း ၊ Madras ေပါင္ဒါ လက္ဘက္ရည္ ဇြန္း၀က္ ၊ ၾကက္သားမွဳန္ ႔
လက္ဘက္ရည္ ဇြန္း ၂ဇြန္း ၊ၾကက္သြန္နီ ဥေသး ၁လံုး ၊ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂ မႊာ၊ ေျပာင္းမွဳန္ ႔လက္ဘက္ရည္ဇြန္း
၂ ဇြန္း တို႔ လိုအပ္ပါတယ္။
အရင္ဆံုး ပန္းသီး၊ ဌက္ေပ်ာသီး ၊ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ၾကက္သြန္နီတို ႔ကိုေသး ႏိူင္သေလာက္ေသးေအာင္
လွီးထားေပးပါ။
အသံုးျပဳမဲ ႔အိုးထဲကိုပထမဆံုး ေထာပတ္ ထည္ ႔ျပီးေတာ ႔အပူေပးေပးပါ။ျပီးရင္ၾကက္သြန္ျဖဴ နဲ ႔ၾကက္သြန္နီ၊
ထည္ ႔ေပးပါ။ ၂ မိနစ္ေလာက္ေမႊေပးပါ။ ျပီးရင္ ေသးေသးလွီးထား တဲ ႔ ပန္းသီး၊ ဌက္ေပ်ာသီး ကိုထည္ ႔ေမႊ
ေပးပါ။
ပန္းသီး၊ ဌက္ေပ်ာသီးေတြ ႏြမ္းလာျပီဆိုရင္ ပ်ားရည္၊Madras ေပါင္ဒါ ၊Tomato ketup ၊ဆားတို ႔ကိုထည္ ႔ေပး
ပါ။ၾကက္သားမွဳန္ ႔ကို ေရ ၄၅၀ မီလီလီတာ ထဲကိုေဖ်ာ္ေပးျပီးဟင္းအိုးထဲထည္႔ပါ။ေျပာင္းမွဳန္ ႔ ကိုေရေအး
အနည္းငယ္နဲ ႔ေဖ်ာ္ျပီးထည္ ႔ေပးပါ။ မိနစ္ ၂၀ ခန္ ႔တည္ထားရပါမယ္။
မိနစ္ ၂၀ခန္ ႔ၾကာတာနဲ ႔ ဟင္းအိုးထဲကအေရေတြကို စကာ နဲ ႔စစ္ေပးပါ။
ေနာက္ဆံုးပံုထဲကအတိုင္းအေရေတြၾကည္ ႔ဘဲက်န္ခဲ ႔ပါမယ္။က်န္ခဲတဲ ႔အေရေတြကို မီးအပူခ်ိန္
အနိမ္႔ဆံုးထားျပီးဆက္တည္ထားေပးပါ။
ဒီတခါၾကက္သားေၾကာ္နည္းပါ။
လိုအပ္တဲ ႔ပစၥည္းေတြကၾကက္ရင္ပံု ၂ ခု ၊ဂ်ံဳ မွဳန္ ႔အနည္းငယ္ ၊ၾကက္ဥ ၁လံုး ၊Bread Crumbs။
ၾကက္ရင္ပံု ၂ခုကို ၄ ခုျဖစ္ေအာက္ ဓါးနဲ ႔ အလယ္ကေန ပိုင္းေပးပါ.ေၾကာ္တဲ ႔အခါၾကရင္ ျမန္ျမန္က်တ္
ေအာင္ပါ။
ၾကက္ရင္ပံုေတြကို ဂ်ံဳအနည္း ငယ္ နဲ ႔ ဟိုဘက္ဒီဘက္ မ်က္နွာျပင္ နွစ္ဘက္စလံုးကပ္ေပး ပါ။
ၾကက္ဥ ၁ လံုးကို ေခါက္ထားေပးပါ။ Bread Crumbs ကိုလည္းပန္း ကန္ ျပား ျပန္ ႔ျပန္ ႔ထဲကိုၾကိဳ တင္ျပီး
ထည္ ႔ထားေပးပါ။
ျပီးရင္ ၾကက္သားကိုၾကက္ဥေခါက္ထားတဲ ႔အရည္ထဲကို ထည္ ႔စိမ္ေပးပါ။ စကၠန္ ႔ ၂၀ေလာက္ဆို
ရပါျပီ။Bread Crumbs ေတြကပ္ရလြယ္အာင္ပါ။
Bread Crumbs ထည္ ႔ထားတဲ ႔ ပန္းကန္ျပားထဲထည္ ႔ျပီး ကပ္ႏိူင္သမွ် မ်ားမ်ားကပ္ေပးပါ။
ျပီးရင္ ဆီပူအိုးထဲထည္ ႔ျပီး မ်က္နွာျပင္ နွစ္ဘက္လံုးေရႊအိုေရာင္သန္း လာတဲ ႔အထိေၾကာ္ေပးပါ။
ေၾကာ္ျပီးခါစ ၾကက္သား ပံု
ၾကက္သားေၾကာ္က်တ္ရင္ ဓားေလးနဲ ႔လွီး အေပၚကေဆာ ႔(စ္)ေရေလး ဆမ္းျပီး စားနိဳင္ပါျပီ။
Tips
- ေဆာ႔(စ္)ေရ ကပူေနရပါမည္။
- ေဆာ႔(စ္)ေရလုပ္ရတာ ခက္ခဲလွ်င္ ၾကက္သားကို ဒီနည္ းအတိုင္းေၾကာ္ျပီး ၾကိဳက္နွစ္သာရာအခ်ဥ္ေရနဲ ႔စားႏိူင္ပါသည္။
- က်ြမ္းက်င္သြားလွ်င္ ေဆာ ႔(စ္)တည္ထားတဲ ႔မိနစ္ ၂၀ အတြင္း ၾကက္သားေၾကာ္ႏိူင္သည္။
Coming up
Chocalate Ice-cream without ice-cream machine
4 comments:
စားခ်င္စရာေလးညီမေရ
မ်က္စိအစာေကၽြးရတာနဲ႔တင္
စားလို႔ေကာင္းမွေကာင္းပါလား
ေဆာ့(စ္)ေတာင္မလို း)
ငါးကို အဲသလိုေလးေၾကာ္ထားတာေတာ့
ခဏခဏ(အျမဲ)စားျဖစ္တယ္။
ဆိုင္မွာေရာင္းတာေပါ့ကြယ္
ခုေတာ့..ကြကိုယ္လုပ္စားၾကည့္တာေပါ့ း)
စကားမစပ္..
မိစံမွာေမာင္ေလးတစ္ေယာက္ေတာ့
ရွိတယ္ဘရဏီရဲ႕ :P :P
@မ Evy ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ ။
မိစံေျပာ မွ ဘဲ ငါးနဲ ႔ေၾကာ္စားဖို ႔သတိရသြားတယ္။
စကားမစပ္ ေခ်ာလားဟင္ ဟီး။
မေန႕က ေၾကာ္စားျဖစ္တယ္။ ေဆာ့စ္ေတာ့ မလုပ္ျဖစ္ဘူး။
Post a Comment