တာကိုယ္တိုင္လုပ္ၾကည္ ႔ေတာ႔သိပ္ခက္ခက္ခဲခဲမရွိဘူး။ရံုးပိတ္ရက္၊ေက်ာင္းပိတ္ရက္ေတြမွာမိသားစုနဲ႔ ႔အတူတူလုပ္စားရင္ေပ်ာ္ရႊင္ဖို ႔ေကာင္းမွာပါ။ ၾကက္သားနဲ႔chorizoကဘရဏီအၾကိဳက္ဆံုးပီဇာ။တျခားပီဇာေတြဆို
သိပ္မၾကိဳက္ဘူးအီလို ႔ဒီပီဇာကJalapenos ပါေတာ႔စပ္စပ္ကေလး။လိုအပ္တဲ႔ပစၥည္းေတြကေတာ႔ပီဇာ
dough အတြက္ဂ်ံဳ၊ပ်ားရည္၊သံလြင္ဆီ၊Dried yeast ၊ဆားလိုအပ္ပါတယ္။
Toppings အတြက္ကေတာ႔chorizo(စပိန္၀က္ဥေခ်ာင္း)၊cheese ၊Jalapenos(မက္ဆီကန္ငရုတ္သီး)၊ၾကက္
ရင္ပံုသား၊ Ready Made Pizza sauce တို႔လိုအပ္ပါတယ္။
Jalapenos ကပုလင္းနဲ႔ဒါမ်ိဳးလာတတ္ပါတယ္။
ၾကက္ရင္ပံု Ready Made ။၀ယ္လိုမလြယ္ရင္ၾကက္ရင္ပံုသားၾကည္႔၀ယ္ျပီးေရနည္းနည္းဘဲထည္႔ျပဳတ္
ျပီးသံုးလည္းရပါတယ္။
အတိုင္းအတာေတြကိုဒီဇြန္းေလးေတြသံုးပါတယ္။
အဆင္႔(၁) ေရေႏြးေႏြးေလး ၁၇၅ml ထဲကို Dried yeast လက္ဘက္ရည္ဇြန္းတ၀က္၊သံလြင္ဆီလက္ဘက္
ရည္ဇြန္း၁ဇြန္း၊ပ်ားရည္ လက္ဘက္ရည္ဇြန္း၁ဇြန္းထည္႔ျပီးေမႊေပးပါ။
အဆင္႔(၂) ဂ်ံဳ၃၀၀ဂရမ္ကိုနည္းနည္းခ်င္းစီထည္႔၍ေမႊေပးပါ။အကုန္လံုးကိုတခါထဲထည္႔ေမႊရင္ေမႊရခက္
ပါတယ္။
ေနာက္ဆံုး၅မိနစ္ေလာက္ေမႊေပးျပီးရင္ဒီလိုအေနရလာပါတယ္။
အဆင္႔(၃) အဆင္သင္႔ျဖစ္ေနတဲ႔ပီဇာdoughကိုအ၀တ္တခုခုနဲ႔အုပ္ေပးျပီးအခန္းအပူခ်ိန္မွာ ၄၅မိနစ္ခန္႔
ႏွပ္ထားေပးပါ။
၄၅မိနစ္ၾကာေသာအခါ......................
ဂ်ံဳနယ္မယ္႔ေနရာကိုအရင္ဆံုးဂ်ံဳးမွဳန္ေလးမ်ားအရင္ျဖဴးထားေပးပါ။ဒါမွဂ်ံဳနယ္ေသာအခါဂ်ံဳလံုးနဲ႔
ေအာက္ခံသစ္သားျပားနဲ႔သြားကပ္မေနေတာ႔ဘူး
အဆင္(၄) ။ဂ်ံဳလံုးကိုဆယ္မိနစ္ခန္႔နယ္ေပးပါ။
အဆင္႔(၅) ။ ျပီးရင္ပီဇာအရြယ္အစားရေအာင္ ဒလိမ္႔တံုးနဲ႔ျဖစ္ျဖစ္ပုလင္းနဲ႔ျဖစ္ျဖစ္လွိမ္႔ျပီးအ၀ိုင္းေလးျဖစ္
ေအာင္ယူေပးပါ။ဘရဏီပီဇာကသိပ္ေတာ႔ မ၀ိုင္းသြားဘူး။ျပီရင္ ပီဇာအနားေလးေတြကို
နည္းနည္းေလးျပန္လိပ္ေပးျပီးအလယ္ကိုလည္းခရင္းေလးနဲ႔အသာေလးထိုးေပးပါ။ပံုထဲက
ပီဇာအ၀ိုင္းေလာက္ဆို အေပၚကဂ်ံဳလံုးနဲ ႔လုပ္ရင္ ၂ ခုေလာက္ထြက္တယ္။
အဆင္႔(၆) ။ပီဇာေဆာ႔ကိုေနရာမလပ္ဇြန္း အေနာက္ဘက္ေလးကို သံုးျပီးသုတ္ေပးပါ။
အဆင္႔(၇) ။ cheese အနည္းငယ္ျဖဴးေပးပါ။
အဆင္႔(၈) ။ chorizoနဲ႔ ၾကက္သားကို ပီဇာေပၚတြင္ chorizoတစ္ျပား၊ၾကက္သားတျပားအေနထားျဖင္႔
တင္ေပးပါ။ျပီးရင္Jalapenos ေလးေတြျဖဴးေပးပါ။အစပ္မစားႏိူင္ရင္အမ်ားၾကီးမထည္႔ပါနဲ႔။
ျမန္မာငရုတ္သီးေလာက္ေတာ႔မစပ္ဘူးေပါ႔။စပ္ေတာ႔စပ္တာဘဲ။
အဆင္႔(၉) ။ cheese ေတြကိုေနရာမလပ္ထပ္ျဖဴးေပးပါ။
အဆင္႔(၁၀) ။အပူခ်ိန္ ၂၀၀ ဆယ္ဆီရက္ရွိတဲ႔oven ထဲမွာဆယ္႔မိနစ္ခန္႔ထည္႔ဖုတ္ျပီးအေပၚကcheese
ေလးေတြေရႊအိုေရာင္သန္းလာတာနဲ႔ထုတ္စားႏိူင္ပါျပီ။ အေရးၾကီးတာကပီဇာမထည္႔ခင္
မွာoven ကို ၁၅မိနစ္ေလာက္ pre heat လုပ္ထားပါ။ ဒါမွပီဇာအက်က္ညီမွာပါ။အေပၚက
ပံုကovenထဲကထြက္လာလာျခင္းရိုက္ထားတဲ႔ပံု။
ပီဇာစတိုင္ၾတိဂံပံုေလးေတြလွီးျပီးစားသံုးႏိူင္ပါျပီ။ဒီတခါေတာ႔video ထပ္လုပ္ျဖစ္တယ္။
အနီကပ္ကတပံု။
3 comments:
မိုက္တယ္။ ရွယ္ပဲ။ :)
ဘိုစာေတာ့ ကန္ဒီဘာမွ မခ်က္တတ္ဘူး။ ပီဇာကိုေတာ့ ဟန္ဘာဂါထက္ ပိုႀကိဳက္တယ္။ စားခ်င္စရာ :D
ဒံေပါက္ကေလးဆီမွာပီဇာလုပ္နည္းလာၾကည္႕သြားတယ္
ခ်စ္တဲ႕
ဒိုးကန္
Post a Comment