ဒီေန ့ခ်က္မယ္ ့ဟင္းေလးက ဘရဏီ ေမေမ ခ်က္ေက်ြးေနၾကဟင္းေတြထဲကအၾကိဴက္ဆံုးးဟင္း ေလးပါ။
ဟင္းခ်က္နည္းကရိုးရွင္းလြယ္ကူေပမယ္ ့အေမက အျမဲ မခ်က္ပါဘူး။အေမ အေၾကာင္းျပခ်က္ကေတာ ့ဟင္း
စားမခံလို ့ ပါတဲ ့။တကယ္လဲ ဟင္းစားမခံပါဘူး စားလို ့လည္းေကာင္းတာကိုး။ပါ၀င္တဲ ့ပစၥည္းေတြကလည္း
ရိုးရွင္းပါတယ္။ငရုတ္သီးစိမ္း ၊ၾကက္သား နဲ ့ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊နီ ရယ္သံုးမ်ိဴးပါဘဲ။ဒီၾကက္သားခ်က္နည္းကို
အေမဘယ္ကေနဘယ္လိုသိျပီးခ်က္လဲ ေတာ ့မသိဘူး ထင္တာေတာ ့အစပ္စားတဲ ့တိုင္းရင္းသားမိ်ဴးႏြယ္စု
တစုရဲ ့ဟင္းခ်က္နည္းလို ့ေတာ ့ထင္တယ္။ဒီေန ့ဘရဏီခ်က္မွာက ေဘဘီ ၾကက္
တေကာင္ဆိုေတာ ့ၾကက္သြန္နီ၂ ဥ ၊ၾကက္သြန္ျဖဴ ၁ ဥ ရယ္ ငရုတ္သီးစိမ္း ရယ္ငရုတ္သီးစိမ္း
ကေတာ ့ကိုယ္စားႏိူင္ ေလာက္မယ္ ့အေရအတြက္ေလာက္ဘဲထည္ ့ေပါ ့။ေဘဘီျကက္ရယ္ ရိုးရိုးၾကက္ရယ္
အရသာမွာေတာ ့ဘာကြာလည္း မသိဘာဘူး.။ဘရဏီသိတာေတာ ့ရိုးရိုးၾကက္ကအရိုးနည္းတယ္
ခ်က္ရတာၾကာတယ္ ေဘဘီၾကက္က အရမ္းအနူးလြယ္တယ္အရိုးၾကည္ ့ဘဲ။
ဲျပီးေတာ ့ၾကက္သြန္ေတြငရုတ္သီးေတြကို mini chopper ထဲထည္ ့ျပီး ၁ မီနစ္ေလာက္ထည္ ့လွည္ ့
လိုက္ပါတယ္။ငရုတ္ဆံုမရိွလို ့mini chopper သံုးတာပါ ငရုတ္ဆံုထဲ ထည္ ့ေထာင္းရင္လဲရတယ္။
ငရုတ္ဆံုမရွိရင္ၾကက္သြန္နီေလးေတြကိုပါးပါးလွီးခ်က္လဲ ရပါတယ္။
လိုက္ပါတယ္။ငရုတ္ဆံုမရိွလို ့mini chopper သံုးတာပါ ငရုတ္ဆံုထဲ ထည္ ့ေထာင္းရင္လဲရတယ္။
ငရုတ္ဆံုမရွိရင္ၾကက္သြန္နီေလးေတြကိုပါးပါးလွီးခ်က္လဲ ရပါတယ္။
ဲျပီးရင္ၾကက္သားရယ္ ၊ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ ့ၾကက္သြန္အနွစ္ရယ္ ၊ဆား ၊အခ်ိဴမွဴန္ ့၊အေရာင္တင္မွဴန္ ့၊ငံျပာရည္
ရယ္ နယ္ျပီးေတာ ့ မိနစ္၂၀ ခန္ ့ႏွပ္ထားေပးပါ ။မနွပ္ထားလဲရပါတယ္အရသာကေတာ ့ထူးထူး ျခားျခားၾကီး
ရယ္ နယ္ျပီးေတာ ့ မိနစ္၂၀ ခန္ ့ႏွပ္ထားေပးပါ ။မနွပ္ထားလဲရပါတယ္အရသာကေတာ ့ထူးထူး ျခားျခားၾကီး
ေျပာင္းမသြားပါဘူး။
ေမ ့လို ့ဆီကိုလည္းေဘးနားကျမင္ေနရတဲ ဇြန္းနဲ ့ ၂ဇြန္းခြဲထည္ ့ျပီး နယ္ေပးပါ။ဒီဟင္းေလးကဆီသတ္ဖို ့
လည္းမလိုပါဘူး။
လည္းမလိုပါဘူး။
ေအာင္ပါ။
ၾကက္သြန္အစိမ္းနံေပ်ာက္တာနဲ ့ ေရကိုအိုးတ၀က္ေလာက္ထည္ ့ျပီး မိနစ္ႏွစ္ဆယ္ေလာက္တည္ေပးပါ။
ကိုယ္နဲ ့သိတဲ ့လူေတြကေတာ ့ နင္ ့အခန္းကအက်ယ္ၾကီးဆိုေတာ ့ဟင္းေတြဘာေတြေတာင္ခ်က္ျပီး
ဘေလာ ့ေတြဘာေတြေပၚေတာင္တင္တယ္ဆိုျပီးရယ္ၾကမွာဘဲ။ဘရဏီအခန္းက ၁၀ ေပပတ္လည္သာသာ
ေလးဘဲက်ယ္တယ္။အဲ ့အခန္းထဲမွာဘဲ ကုတင္ရယ္ ၊ကုတင္ရဲ ့ေဘးမွာကမီးဖိုရယ္ ေဘစင္ရယ္
၊ေရခဲေသတၱၱာ ရယ္ေျခရင္း ဘက္မွာ ကစာၾကည္ ့စားပြဲ ရယ္ တီဗီြ ရယ္ ဗီရို ရယ္
ရွိတယ္။ဘယ္ေနရာသြားသြားေျခတလွမ္းထက္ပိုလွမ္းစရာမလိုဘူး။ဘရဏီတို ့လို ့ပ်င္းတဲ ့လူေတြကေတာ ့
စပယ္ရွယ္အခန္းၾကီးပါ ဟီး..။ဘာဘဲလိုလို ကုတင္ေပၚကေန လွမ္းဆြဲ လိုက္လို ့ရတယ္။အခန္းငွားခကလည္း
သက္သာပါတယ္။တလမွ ေပါင္ ၃၀၀ ထည္းကို Billေတြပါအျပီးအစီး ပါျပီးသား။ကဲ
ဟင္းဆက္ခ်က္လိုက္ၾကရေအာင္။ၾကက္သားဟင္းနဲ ့စားရေအာင္ ဘရုိကိုလီ နဲ ့၀က္သားနဲ ့ေၾကာ္ပါမယ္။
ဘရုိကိုလီ ကို ပထမ ဆံုးအၾကိမ္ေၾကာ္စားခ်င္းျဖစ္ပါတယ္။ဟင္းသီးဟင္းရြက္မစားပါၾကိဳက္လဲ
မၾကိဳက္ပါ။အခုဘရုိကိုလီ ကို ဘယ္လို ေၾကာ္ရင္ ေကာင္းမလဲဆိုတာေတာ္ေတာ္ၾကီးစဥ္းစားယူလိုက္ရပါ
တယ္။
ဒီ၀က္သားကမေန ့ညကကင္စားမယ္ဆိုျပီးေတာ ့ပဲငံျပာ ရည္ ၊သၾကားနဲ ့ ခရုဆီ ထည္ ့ျပီး နွပ္ထားတာပါ
အခုေတာ ့ေၾကာ္တဲ ့အထဲဘဲထည္ ့လိုက္ေတာ ့မယ္။
ၾကက္သြန္နီေလးကိုေလးစိတ္ကြဲေလးလွီး ျပီးေတာ ့ဆီထဲထည္ ့ျပီးဆီသတ္လိုက္ပါတယ္။ၾကက္သြန္ေလး
မက်တ္တက်တ္ေလာက္ၾကေတာ ့ လွီးထားတဲ ့၀က္သားေလးေတြကို ၃မိနစ္ေလာက္ထည္ ့ေၾကာ္လိုက္
ပါတယ္။
ႊအဲ ့ဒီအခ်ိန္မွာဟိုဘက္ကအိုးကလည္း ေတာ္ေတာ္ဆူေနလို ့မီးေလၽွာ ့လိုက္ပါတယ္။
ေျပာင္းဖူးမွဳန္ ့ ၂ ဇြန္းရယ္ ၊ သၾကား ၂ ခဲရယ္ ၊ပဲငံျပာရည္ ၁ဇြန္း ရယ္ ၊ခရုဆီရယ္ကို ေရေအးေလးနဲ ့ေရာျပီး
ေတာ့ အိုးထဲကိုထည္ ့ေမႊလိုက္ျပီးမီးပိတ္ကာအဆံုးသတ္လိုက္ပါသည္။
ဒါကေတာ ့ထမင္းနဲ ့။အရသာေတြကိုအမွန္အတိုင္းေျပာျပရရင္ေတာ ့ အရြက္ေၾကာ္ကငံသြားတယ္
ဒါေပမယ္ ့ကံေကာင္းစြာဘဲ ၾကက္သားကေပါ့ေနတယ္။၂ခုေပါင္းစားရင္ေတာ ့အေနေတာ္ပါဘဲ။ဘေလာ ့ကို
ပစ္ထားတာလဲ ေတာ္ေတာ္ၾကာသြားပါတယ္။
စိတ္ညစ္ေနလို႔ပါ။အလကားေနရင္း Weekends မွာလုပ္ေနတဲ ့part-timeအလုပ္
ကေနရင္းထိုင္ရင္းမရွိေတာ ့ဘာဘူး။အဲ ့ဒါေၾကာင္ ့အလုပ္အသစ္ရွာေနရပါတယ္။ေနာက္တခုက ကြန္ျပဴတာ
ၾကာၾကာၾကည္ ႔ရင္မ်က္စိကိုက္လာလို ့ ပါ။မ်က္မွန္သြားလုပ္ကာမွပိုဆိုးသြားပါတယ္။မ်က္မွန္တပ္လိုက္တာ
နဲ ့အရာအားလံုးက HD တီဗီြၾကည္ ့ရသလိုဘဲၾကည္လင္ေနတာဘဲ။မ်က္မွန္ခၽႊတ္လိုက္တာနဲ ့ေခါင္းအရမ္းမွဴး
လာပါတယ္။တခ်ိန္လံုးလဲ တတ္မထားခ်င္ဘူး ၅ ႏွစ္ေလာက္အသက္ၾကီးသြားသလို ခံစားရလို ့။ကဲ ေနာက္
အပတ္ၾကမွဘဲအသစ္ေရးရင္ေရးျဖစ္မယ္ထင္တယ္။
6 comments:
ညီမေလးဟင္းေတြက စားခ်င္စရာေလးေတြပါလား။ မယု
ေက်းဇူးဘဲမယု ဒီလိုဘဲတက္သေလာက္မွတ္သေလာက္
ခ်က္ထားတာ။ :)
ဆာေနတာနဲ႔အေတာ္ပဲ
ဘေလာ႔ေတြ၀င္လည္ေနတာေမာလုိ႔
တစ္ခါထဲသုံးေဆာင္လုိက္ပါတယ္ညီမေလးေရ
မJasmine<<< ပါဆယ္ပါဆြဲသြားေလ
အဲဒီလိုစပ္စပ္ပာင္းေလးေတြကိုၾကိဳက္တယ္။
သားရည္ယိုသြားပါဒယ္...။
Post a Comment