Pages

Wednesday, 28 December 2011

သက္သတ္လြတ္ဟင္းလွ်ာ


အခုတေလာခ်က္စားျဖစ္ခဲ့တဲ့သက္သတ္လြတ္ဟင္းေလးေတြပါ။သက္သတ္လြတ္စားတဲ့သူေတာ့မဟုတ္ပါဘူး။
ၾကိဳက္လည္းသိပ္ေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။ဒါေပမယ့္တခါတေလျကရင္အသီး အရြက္ဟင္းေလးေတြကထမင္းမိန္တယ္။က်န္းမာေရးအတြက္လည္းေကာင္းတယ္။
ရန္ကုန္မွာတုန္းကေတာ့ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတာ္ေတာ္စားျဖစ္တယ္။အေမခ်က္ေကြ်းလို ့ေလ။ အဓိက ကေတာ့အေမကတနဂၤေႏြ ေန ့တိုင္းသတ္သတ္လြတ္စားတယ္။သူအားတယ္ဆိုရင္ သတ္သတ္လြတ္ကို ေတာ္ေတာ္ဖြယ္ဖြယ္ရာရာခ်က္တာ။အၾကိဳက္ဆံုးသတ္သတ္ လြတ္ထမင္းနဲ ့ဟင္းကေတာ ့သာမညေတာင္ေပၚမွာေကြ်းတဲ ့သတ္သတ္လြတ္ထမင္းနဲ ့ဟင္းဘဲ ။စားဘူးတဲ့သူေတြသိပါတယ္ အရမ္းစားလို ့ေကာင္းတာ။ဝဥ သုတ္ကေတာ့ အၾကိဳက္ဆံုးေပါ့။ဝဥ ကိုအိမ္မွာဝယ္ျပီးၾကိုက္သလိုသုတ္ အဲ့ဒီေတာင္ေပၚကဝဥသုတ္လိုမ်ိဳးစားမေကာင္းေစရဘူးအာမခံတယ္။
 EastLondonကWhitechapelဘူတာ ေ့ရွမွာေစ်းတုန္းေလးရွိတယ္။အဲဒီ့ေစ်းမွာမွာ
ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြေတာ္ေတာ္ေပါျပီး
ေစ်းလဲေတာ္ေတာ္ခ်ိဳတယ္။ေရာင္းတဲ့သူေတြကလဲ" ပ" ေတြ "ဘ" ေတြမ်ားတယ္။ဝယ္တဲ့သူ ေတြကလဲသူတို ့ေတြပါဘဲ။လူတေယာက္မ်က္စိမွိတ္ေခၚသြားျပီး အဲဒီ့ေနရာ ခ်ထားလိုက္ရင္ ကုလားျပည္ေရာက္သြားသလားလိုေတာင္ထင္ရမယ္။ဒါေပမယ္ ့ ကန္စြန္းရြက္၊ပဲသီး၊ဘံုလံုသီး၊သရက္ကင္း၊ဘူးသီး၊ေဂၚရခါးသီး လိုမ်ိဳးကိုယ္ ့တို ့ဗမာေတြေန ့စဥ္စားေနၾကဟင္းလွ်ာေတြဝယ္လို ့ရတယ္။တခါတေလ ဒန္ ့သလြန္သီး၊ ေရွာက္သီးေတာင္ေတြ ့ရေသးတယ္။တေန ့ကအဲ့ဒီးေစ်းမွာဟိုေငးဒီေငးနဲ
့ေလွ်ာက္ၾကည္ ့ေနတုန္းကုလားၾကီးတေယာက္က ကန္စြန္းရြက္ၾကီးႏွစ္စီးကိုင္ျပီးျဗဳန္းကနဲ ထြက္လာျပီး ေ့ရွမွာပိတ္ရက္လိုက္တယ္။ဘာလဲဟဆိုျပီးလန္ ့သြားတာဘဲ။ျပီးမွသူက 1ေပါင္1ေပါင္ဆိုျပီး လက္ထဲလာထိုးထည္ ့တယ္။ပထမေတာ့မယူဘူးလို ့ျငင္းပါေသးေတာ့။သူကလဲ 1ေပါင္ကလြဲရင္ဘာမွမေျပာဘဲလက္ထဲဘဲ အတင္းလာထည္ ့ေနေတာ့အားနာတာနဲ ့ယူလိုက္ရ ေရာ။တလက္စထဲ သူဆိုင္ေလးထဲဝင္ၾကည္ ့လိုက္ေတာ့ပဲသီးေတြ ့တာ ရုတ္တရက္ပဲသီးသနက္လုပ္စားခ်င္သြားတယ္။အဲဒီလိုနဲ ့ကန္စြန္းရြက္တစီးကအစျပဳျပီးဝယ္လိုက္တာ
ျကက္သြန္ျဖဴ၊သံပုရာသီး၊လိေမၼာ္သီး၊သေဘၤာသီး ေတြပါဝယ္ျဖစ္သြား တယ္။ပဲသီးသနက္လုပ္နည္းမေျပာခင္ပဲသီးဝယ္ျဖစ္သြားပံုေျပာတာနည္းနည္းေတာင္ရွည္သြားတယ္။
ပဲသီးမလွီးမီပံု
ပဲသီးကိုေရေႏြးဆူဆူထဲတြင္၁၀မိနွစ္ခန္ ႔ျပဳတ္ေပးပါ။
ျပဳတ္ျပီးပါကအထက္ပါပံုအတိုင္းအေရာင္ေျပာင္းသြားပါလိမ္႔မည္။
ႏွဴးသြားေသာပဲသီးမ်ားကိုအတံုးေသးေသးေလးေတြတံုးျပီးေတာ႔ဆီခ်က္၊ဆား၊အခ်ိဳမွုန္ ႔တို႔နဲ႔နယ္လိုက္ပါ။
အရသာႏွင္႔ျပည္႔စံုေသာသတ္သတ္လြတ္ပဲသီးသနပ္ရပါျပီရွင္။
ဒါကဘုရားဆြမ္းေတာ္တင္ဖို႔ုျပင္ထားတာပါ။
 
ဒါကေတာ႔ပဲငပိပါ။တရုတ္တန္းေရာက္တုန္းက၀ယ္ထားတာပါတထုတ္ကို၆၉ျပားဘဲေပးရတယ္။
ဘရဏီကေတာ႔ပဲငပိတထုတ္ကိုခရမ္းခ်ဥ္သီးသံုးလံုး၊ၾကက္သြန္နီ အလတ္စား၁ဥထည္႔တယ္။



ပထမဆံုးၾကက္သြန္နီကိုအရင္ဆီသက္ျပီး၊နီလာရင္ေတာ႔ပဲငပိကိုေဖာက္ထည္ ႔လိုက္ပါ။ခရမ္းခ်ဥ္သီးသံုးလံုးကိုလည္းတခါထည္းထည္႔လိုက္ပါ။ျပီးရင္ဆား၊အခိ်ဳမွဳန္ ႔ထည္႔ပါ။
ပဲေတြႏူးသြားေအာင္ေရေလးနည္းနည္းထည္႔ေပးျပီး၁၅မိနစ္ခန္ ႔ခ်က္ထားေပးပါ။ပဲေတြႏူးသြားပါကငရုတ္သီးစိမ္းသံုးေလးေတာင္႔ေလာက္ပစ္ထည္႔ျပီးမီးပိတ္ေပးပါ။
ငရုတ္သီးစိမ္းနံေလးသင္းေနတဲ႔ပဲငပိဟင္းကိုသံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီရွင္။









































ဘယ္ဘက္ကပဲငပိ၊ညာဘက္ကပဲငပိထည္႔ျပီးသုတ္ထားတဲ ႔ထမင္းသုတ္ပါ။



1 comment:

Iora said...

သက္သတ္လြတ္ဟင္းေလးေတြကစားခ်င္စရာ။
အိုုင္အိုုရာ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...