Pages

Sunday, 18 September 2011

ေရႊဖရံုသီးနွင္ ့ ပုဇြန္ ဟင္း

ေသာၾကာေန ့ညကအိမ္မက္ထဲမွာေခ်ာင္း၀ ကအိမ္ျပန္ေရာက္သြားျပီး အေမကေရႊဖရံုသီးနဲ ့ ပုဇြန္ ခ်က္မယ္ဆို
ျပီးေရႊဖရံုသီး  ေတြ ဓားနဲ ့လွီးေနတယ္ဆိုျပီး အိမ္မက္မက္တယ္။အဲ ့ဒီ ့ကတည္းက ေရႊဖရံုသီး နဲ ့ ပုဇြန္ဟင္း
ကိုအရမ္းကိုစားခ်င္တာ။အိမ္မက္ထဲမွာလည္းခ်က္ေနတယ္လို ့ဘဲမက္တာမစားခဲ ့ရဘူး။အေမခ်က္တဲ ့
ေရႊဖရံုသီး နဲ ့ ပုဇြန္ဟင္း ကအရမ္းေကာင္း မက်ည္းသီး ေထာင္းေလးနဲ ့ရွယ္ဘဲ။ဒီေန ့ေတာ့အလုပ္လဲ မသြား
ရေတာ ့ေစာေစာထျပီးခ်က္စားမယ္ဟဲ ့ဆိုျပီး အိမ္နားကကုလားဆိုင္က  ပုဇြန္ နဲ ့ေရႊဖရံုသီး သြား၀ယ္ထားတယ္။ဒါေပမယ္ ့ဘယ္လိုခ်က္ရမလဲေမ ့ေနတယ္ခ်က္မစားတာျကာေတာ ့အဲ ့ဒါနဲ ့အေမ ့ကို
ဖုန္းဆက္ျပီးေမးရေသးတယ္။အေမေျပာတာေတာ ့ ပုဇြန္ ကိုပံုမွန္ခ်က္ ျပီးေတာ ့ ပုဇြန္ က်က္ျပီဆိုေတာ ့မွ
ေရႊဖရံုသီး ေလးထည္  ့ခ်က္တဲ ့။အဲ ့ဒါနဲ ့ဟင္းခ်က္နည္းျပန္သတိရသြားတယ္။


ေရႊဖရံုသီးကိုမခ်က္ခင္မွာအေပၚကလိုအတံုးေလးေတြလွီးထားပါတယ္။ၾကက္သြန္ျဖဳ ၊နီ ကိုဆီ အရင္သတ္ထားျပီးက်တ္ခါနီး မွအေမကိုတခါဖုန္းထက္ဆက္ရေသးတယ္။အေရာင္တင္ငရုတ္သီးမွဳန္ ့ထည္ ့
ရမလားမထည္ ့ရဘူးလားမေသခ်ာလို ့အေမကေတာ ့ထည္ ့ခ်င္လဲ ရတယ္။မထည္ ့ခ်င္လဲရတယ္တဲ ့အိမ္မွာေတာ့မထည္ဘူးတဲ ့။အဲ ့ဒါနဲ ့ၾကက္သြန္ဆီသတ္
ထားတာက်တ္ေတာ ့ပုဇြန္ထည္ ့ပုဇြန္ကခဲေနတာဆိုေတာ ့ေရေတြထြက္လာလို ့အဲ ့ေရေတြခမ္းေအာင္
အရင္တည္ရေသးတယ္။ဆားထည့္၊အခ်ိဳမွဳန္ ့ထည္  ့ျပီးေတာ ့မွေစာေစာကလွီးထားတဲ့ေရႊဖရံုသီး ေလးေတြ
ထည္ ့ျပီး ၁၀ မိနွစ္ေလာက္လံုးထား ျပီးမီးကိုလည္း နည္းနည္းေလွ်ာ ့ထားလိုုက္တယ္။

ဒီဓာတ္ပံုတပံုကဘယ္လိုျဖစ္သြားလဲမသိ ၾကည္  ့ရတာတမ်ိဳးဘဲ။၁၀ မိနစ္ေလာက္ေနရင္ ေရ နည္းနည္းထည္ ့ေပးျပီး အိုးအဖံုးပိတ္ မီးထက္ေလွ်ာ ့ျပီး ၁၅ မိနွစ္ေလာက္ထင္တည္ပါ။ျပီးရင္ အိုုးထဲက
ေရႊဖရံုသီး ေတြထဲကအၾကီးဆံုးတ တံုးကိုယူျပီး ျမည္းၾကည္  ့ပါ။သူက်က္ပီဆိုရင္က်န္တာေတြလည္းက်က္
ပါျပီ။



ခ်က္တံုးကအမ်ားၾကီး  ပန္းကန္ထဲလဲေရာက္ေရာ နည္းနည္းဘဲ ရွိေတာ ့တယ္ေနာ္ ။ပုဇြန္ ကိုတထုတ္လံုး
အကုန္မထည္ ့ လိုက္ဘူး။ျပီးေတာ ့ဟင္းခ်က္ရင္းနိွဳက္ျမည္းတာနည္နည္းမ်ားသြားတယ္ ထင္တယ္
သိပ္မမ်ားပါဘူး ဟင္းလည္းက်က္ေရာ ဗိုက္ေတာင္မစာေတာ ့ဘူး။
ေရႊဖရံုသီးနွင္ ့ ပုဇြန္ ဟင္း က မက်ည္းသီး ေထာင္းေလး နဲ ့ဆိုအရမ္းေကာင္းတာ ။ မက်ည္းသီးလည္း၀ယ္
လိုု ့ရတယ္ ငပိလည္းရွိတယ္ ငရုတ္ဆံု မရွိလို ့ေထာင္းလို ့မရေတာ ့ဘူး.။အဲ ့ဒါနဲ ့သရက္သီးတလံုး၀ယ္ျပီး
သုတ္လိုက္တယ္။


ဘာသရက္သီးအမ်ိဳးအစားလဲမသိဘူး စားလို ့ေကာင္းတယ္။သရက္သီးေလးကိုပါးပါးေလးေတြလွီးျပီး
ဲၾကက္သြန္နီ၊ဆီခ်က္၊ပဲမွဳန္ ့၊ငပိ၊ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္ ့၊ငရုတ္သီးမွဳန္  ့ရယ္ကို ဆား၊ငံျပာရည္၊အခိ်ဳမွဳန္ ့ေလးထည္ ့
နယ္ျပီးသုတ္စားလိုက္တယ္။
မသုတ္ခင္ပံု


သုတ္ျပီးပံု

ဒီေန ့ေတာ့ဒီေလာက္ပါဘဲရွင္။ဘေလာ ့လာလည္ေသာဘေလာ ့ဂါ ကိုကို၊မမမ်ားေပ်ာ္စရာေန ့ရက္ေလးေတြပိုင္ဆိုင္နိဳင္ၾကပါေစ။









4 comments:

SHWE ZIN U said...

ညီမ

မန္က်ီးသီး ရွိရဲ႕သားနဲ႕ ဆံု မရွိလို႕ ဆိုေတာ႔ ဆံုႀကိမ္း တဲ႕ ပံုျပင္မဖတ္ဖူး ဘူးလား
ဟားးးးးးးးးးး ေရႊဖရုံသီး နဲ႕ မန္က်ီးသီး အလိုက္ဆံုးေပါ႔

စံပယ္ခ်ိဳ said...

သရက္သီးသုပ္ေလးေတာ႔စားခ်င္လုိက္တာ
ၾကိဳက္တယ္....
ပုံထဲၾကည္႔ျပီးစားလုိက္တယ္
ခင္မင္တဲ႔ jasmine

SHWE ZIN U said...

အင္း ဟိုးေရွးေရွးတုန္းက ကုန္ေရာင္းကုန္ဝယ္ ထြက္တဲ႕ ေလွတစင္း ဟာ ျမစ္ကမ္းနား ကပ္ၿပီး ဟင္းစား ရွာေတာ႔ မန္က်ီးပင္ႀကီးက မန္က်ီးသီးႏုေလး ေတြ ေတြ႕တာနဲ႕ အမ်ားႀကီးခူးၿပီး ထမင္းခ်က္ တာဝန္က်တဲ႕ ေလွထိုးသား ကိုေပးခဲ႔တယ္တဲ႕ ပဲဟင္း ဒီမွာေတာ႔ ေရႊဖရံုသီး ဟင္းေပါ႔

အဲဒါခ်က္ထားေပါ႔ ေတာထဲ ထင္းသြားေခြ အုန္းမယ္ ဆိုၿပီး ထမင္းခ်က္ တေယာက္ဘဲ ထားခဲ႔တယ္တဲ႕

မန္က်ီးသီးေထာင္း ဖို႕ ဆံုမရွိေတာ႔ ေလွထိုးသား ထမင္းခ်က္ လည္း ဒုကၡေရာက္ေနတာေပါ႔ အဲဒါနဲ႕ ျပန္လာလို႕ ခ်က္ၿပီးသား မရွိရင္လည္း သူ႕အျပစ္ျဖစ္မယ္ ဆိုၿပီး မျဖစ္ ျဖစ္တဲ႕ နည္း နဲ႕ မန္က်ီးေထာင္း တခြက္ ခ်က္မယ္ ဆိုခ်က္တယ္ တဲ႕

က်န္တဲ႕ ေလွထိုးသား ေတြ လာေတာ႔ အားရပါးရ စားၾကတာေပါ႔ .. မန္က်ီးသီး စိမ္းခ်က္ေလး ကေကာင္းတာ ေကာင္းတာ ေပါ႔

အဲဒီအသံေတြ ၾကားေတာ႔ ထမင္းခ်က္ ေလွထိုးသား က မင္းတို႕ ကေတာ႔ စားေကာင္းေနၾကတယ္ ဒီကေတာ႔ ဆံုႀကိမ္း လွၿပီ တဲ႕

ပါးစပ္နဲ႕ ဝါးၿပီး ခ်က္ထားတာေလ

ဒါေၾကာင္႔ ညီမ ကို စသြားတာ ညီမ က ဆံုမရွိဘူးဆိုလို႕

ခ်စ္တဲ႕
အမေရႊစင္

thant zaw oo said...

good firend

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...