ဒီေန ့ခ်က္မယ္ ့ဟင္းေလးက ဘရဏီ ေမေမ ခ်က္ေက်ြးေနၾကဟင္းေတြထဲကအၾကိဴက္ဆံုးးဟင္း ေလးပါ။
ဟင္းခ်က္နည္းကရိုးရွင္းလြယ္ကူေပမယ္ ့အေမက အျမဲ မခ်က္ပါဘူး။အေမ အေၾကာင္းျပခ်က္ကေတာ ့ဟင္း
စားမခံလို ့ ပါတဲ ့။တကယ္လဲ ဟင္းစားမခံပါဘူး စားလို ့လည္းေကာင္းတာကိုး။ပါ၀င္တဲ ့ပစၥည္းေတြကလည္း
ရိုးရွင္းပါတယ္။ငရုတ္သီးစိမ္း ၊ၾကက္သား နဲ ့ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊နီ ရယ္သံုးမ်ိဴးပါဘဲ။ဒီၾကက္သားခ်က္နည္းကို
အေမဘယ္ကေနဘယ္လိုသိျပီးခ်က္လဲ ေတာ ့မသိဘူး ထင္တာေတာ ့အစပ္စားတဲ ့တိုင္းရင္းသားမိ်ဴးႏြယ္စု
တစုရဲ ့ဟင္းခ်က္နည္းလို ့ေတာ ့ထင္တယ္။ဒီေန ့ဘရဏီခ်က္မွာက ေဘဘီ ၾကက္
တေကာင္ဆိုေတာ ့ၾကက္သြန္နီ၂ ဥ ၊ၾကက္သြန္ျဖဴ ၁ ဥ ရယ္ ငရုတ္သီးစိမ္း ရယ္ငရုတ္သီးစိမ္း
ကေတာ ့ကိုယ္စားႏိူင္ ေလာက္မယ္ ့အေရအတြက္ေလာက္ဘဲထည္ ့ေပါ ့။ေဘဘီျကက္ရယ္ ရိုးရိုးၾကက္ရယ္
အရသာမွာေတာ ့ဘာကြာလည္း မသိဘာဘူး.။ဘရဏီသိတာေတာ ့ရိုးရိုးၾကက္ကအရိုးနည္းတယ္
ခ်က္ရတာၾကာတယ္ ေဘဘီၾကက္က အရမ္းအနူးလြယ္တယ္အရိုးၾကည္ ့ဘဲ။